thumbnail

Oculus en Force Field kondigen exclusive game Landfall aan voor Oculus Rift

Door: Edwin van het Bolscher, 7 oktober 2016 Oculus, het Virtual Reality bedrijf van Facebook, en Force Field uit Amsterdam, een van Europa’s grootste VR studios, hebben vandaag gezamenlijk Landfall aangekondigd, de eerste van een reeks producten die Force Field exclusief voor Oculus Studios ontwikkelt. De VR game zal vanaf begin 2017 te verkrijgen zijn.De game is een zogenaamde tactical action shooter en stelt mensen in staat de actie op het slagveld zowel vanuit de derde persoon als de eerste persoon in VR te beleven, waarbij ze als commandant hun troepen naar de overwinning moeten leiden. Daarbij kunnen spelers gebruik maken van allerlei speciale wapens, alsook in lopende, 2-benige tanks springen om de strijd in hun voordeel te beslissen.

In een blog post voorafgaand aan hun jaarlijkse pers evenement Oculus Connect, gaf Oculus aan Landfall te zien als een van de games waar ze het meest enthousiast over zijn. Daarnaast onthulden ze dat de game op hun evenement speelbaar zal zijn voor de allereerste keer.

Arthur Houtman, CEO van Force Field: We zijn ontzettend blij met de aankondiging van Landfall en kunnen niet wachten tot bezoekers van OC3 daadwerkelijk de 2 vs 2 speler demo op het evenement kunnen spelen. We zijn ook trots op ons partnership met Oculus en de mogelijkheid die ons dat biedt om internationaal een unieke en vooruitstrevende rol te spelen in het ontwikkelen van high end VR games en experiences.”

Wanneer de game volgend jaar uitkomt zal deze zowel single als multiplayer vs modes bevatten, en daarnaast ook nog een co-op modus.

http://forcefieldvr.com/
7243 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Interview met Justin van der Lek - Weta Digital

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten