thumbnail

PLAYGROUNDS - IMAGINE EVERYTHING

Door: Edwin van het Bolscher, 24 oktober 2016 Playgrounds viert haar 10de verjaardag! Al tien jaar presenteert Playgrounds een showcase van innovatieve animatie en bewegend beeld met internationale, vernieuwende beeldenmakers die het landschap van bewegend beeld en digitale storytelling vormgeven. Tien fantastische jaren vol inspiratie, experiment, mind blowing films, performances en heel veel plezier!

Playgrounds is een festival dat zich richt op bewegend (digitaal) beeld in onder andere animatie, virtual reality, games en visual effects. Tijdens het festival verklappen Hollywoods grootste producenten en creatieve genieën hun geheimen en opkomende jonge en lokale makers presenteren hun nieuwste werk. De mix van lokaal en internationaal, groot en klein, beroemd en opkomend, maakt van Playgrounds een uniek festival waar iedereen zich thuis kan voelen die zich interesseert voor de animatiefilm, visual effects en de maak- en denkprocessen daarachter.

Ook dit jaar verzorgt Playgrounds een spannende line up met workshops, filmvertoningen, artists talks en performances door animatoren, vfx specialisten, game developers, sound designers, grafisch vormgevers en alles daar tussen in: Imagine Everything.

Programma
Met een fantastische line up trappen we dit vijfdaags festival af. De makers van o.a. CORALINE, JURASSIC PARK, THE MATRIX, STARWARS: THE FORCE AWAKENS geven inspirerende lezingen waar unieke behind-the-scenes weetjes en films worden gedeeld en iedereen vragen kan stellen. Onze spitsvondige host Fons Schiedon leidt alles in goede banen en na afloop drink je een biertje met jouw held aan de bar.

We zijn ontzettend trots dat we dit jaar een aantal grootheden kunnen presenteren. Het Amerikaanse LAIKA maakte de poppenfilms CORALINE, THE BOXTROLLS en recent KUBO AND THE TWO STRINGS. De ras storytellers van LAIKA combineren op briljante wijze traditionele stop motion animatie met technologische hoogstandjes.

Ook Tippett Studio (VS) is aanwezig. JURASSIC PARK, STARSHIP TROOPERS, GHOST BUSTERS, THE MATRIX REVOLUTIONS, HELLBOY, STARWARS: THE FORCE AWAKENS. De lijst van films waar Tippett Studio zich bezighield met de visual effects is eindeloos. Tippett Studio is dan ook een van de meest innovatieve visual effects studio’s ter wereld die het vakgebied als het ware ontwikkelde en definieerde.

De van oorsprong Nederlandse Gustav Hoegen geeft samen met Oscarwinnaar Neal Scanlan een inkijkje in hun robotic keuken. Wookies, Rodians, Twi’Leks and robots. Scanlan en Hoegen werkten aan STAR WARS: THE FORCE AWAKENS, PROMETHEUS and CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY. Zij vertellen hoe ze hun fantastische creatures bedenken en bouwen.

Ook de game industrie is een belangrijk innovator voor toepassingen van animatie en bewegend beeld. Het Poolse Platige heeft een beeldtaal die fris, inspirerend en ronduit revolutionair te noemen is. Met een diepe kennis van animatie en special effects, is de focus in hun werk het vertellen van een goed verhaal. Platige maakt cinematics voor de grootste spelers in de industrie. Denk aan WATCH DOGS 2 voor For Honor en PREY voor Ubisoft. Een talk die je niet mag missen als je meer wilt weten over game development!

En meer

Naast een programma met artist talks, multimediale performances en masterclasses, tonen we interactieve virtual reality installaties en bieden we het publiek een speciaal filmprogramma met werk van Brabantse bodem en opkomend talent, een must see voor het spotten van nieuwe lokaal makers! Ook organiseren we samen met KONKAV, hét platform voor filmprofessionals in Brabant, show & tell. Studenten en professionals gaan op een laagdrempelige manier het gesprek met mogelijke opdrachtgevers. Bedrijven die nieuwe talenten zoeken zijn onder andere Kossmann.dejong, SuperRebel, MediaMonks, Colorbleed en Animate the World.

Tot slot staan er nog talloze workshops op het programma, zoals een workshop concept art door Bo Zonneveld.

Praktische info
Breda: diverse locaties
31 okt & 1 nov: workshops, masterclasses, Playgrounds en KONKAV presenteren: show & tell. Opening Night

Breda: Chassé Theater
2 nov: conferentie met artist talks en masterclasses, performances, filmprogramma en virtual reality installaties

Amsterdam: Stadsschouwburg
3 & 4 nov: conferentie met artist talks en masterclasses, performances en virtual reality installaties

Volledig programma, info en tickets: http://www.playgroundsfestival.nl
6473 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

LADS VFX, een nieuwe VFX studio

Interview met Patrick Chin - Dr. Panda

Polder Animation Interview Trippel Trappel

NVX enquête

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten