thumbnail

ASN Bank, Selmore en Ambassadors introduceren de Eendagsvlieg

Door: Edwin van het Bolscher, 4 april 2017 Voor de tweede film van de ASN Bank campagne ‘Zo maakt geld gelukkig’ volgen we een nieuwe bewoner van het fabelbos, genaamd de Eendagsvlieg. De film heeft het oog op de toekomst, want alles wat we vandaag doen heeft invloed op morgen, op de wereld van de volgende generatie.

“Veel mensen denken liever niet na over de gevolgen van klimaatverandering. Dat ontkenningsgedrag wordt in de nieuwe film gepersonifieerd door de Eendagsvlieg” zegt Diederick Hillenius, Creative Director van reclamebureau Selmore. De Eendagsvlieg is te gast bij Pauw, waar ze druk bediscussiëren wat de gevolgen van klimaatverandering zijn voor de dag van morgen. Maar zo ver had de Eendagsvlieg nog nooit nagedacht.

“Hij leeft tenslotte maar één dag, en is dus vooral heel erg druk bezig met vandaag, zo draagt hij ook op elk pootje en horloge zodat hij geen seconde mist” vertelt Vincent Lammers, Hoofd Design & Animation en Regisseur bij Ambassadors.

“De kritische journalist Pauw voelt hem aan de tand” zegt Hillenius. “Hij maakt hem duidelijk dat het weerbericht van morgen ook van belang is voor de volgende generatie, en dus voor de kinderen van de Eendagsvlieg.”Ook bij deze film zijn het vooral de unieke karakters die eruit springen. “De Eendagsvlieg heeft een zacht vilten vacht met glanzende olie-achtige vleugels en stuitert druk op en neer, bang om een moment te missen. De Pauw wil vooral zijn intelligentie overbrengen, dus heeft hij een serieuzere canvas stof gecombineerd met een grijs sjaaltje. Maar zodra hij trots is op zijn slimme beredenering, kan hij zijn flamboyante karakter niet onderdrukken en komen zijn kleurrijke veren tevoorschijn. Waar hij zich vervolgens weer voor schaamt” legt Lammers uit.

De film speelt zich af in een nachtelijke setting, maar houdt de hoopvolle toon. Hierin speelt ook de muziek een belangrijke rol, legt Sebastiaan Roestenburg, Founding Partner en Componist bij Ambassadors uit. “De muziek houdt de herkenbare klanken van de eerste film, maar het middenstuk heeft een lichter accent met zachte piano tonen als tegenhanger van de donkerdere cello. De hoopvolle tonen benadrukken dat het bos ook een betere toekomst kan hebben.”

Het oog voor details is herkenbaar in elk shot, wat bol staat van lieveheersbeestjes en vuurvliegjes. “Voor de sound design hebben we ook erg gefocust op het benadrukken van deze details, zoals de horloges van de Eendagsvlieg. Die hebben een zacht, beetje hol geluid als hij druk rond vliegt, wat we gecreëerd hebben met een Balinees percussie-instrument. Het uitklappen van de veren van de Pauw hebben we gemaakt van papier geritsel, zodat het past bij de materialen van de animatie.”

Mis ook vooral niet de Eendagsvlieg bij het laatste beeld.

4225 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Xsens maakt motion capture systeem flink goedkoper

Playgrounds TV: Crypto Art + NFTs - 9 april

Animatie cursus van Nanda van Dijk

Nieuwe versie van The Grove

Kunstenbond: Geef Creatieve ZZP’er 5000,-

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten