versie: 1.085 - sinds 2001
  • Nieuws

House of Secrets - APEX in première

Categorie: VR
Geplaatst door 3ddy

New York - APEX is het nieuwe VR project van regisseur Arjan van Meerten en de Amsterdamse studio House of Secrets. Sinds de veelgeprezen muziekvideo Surge werd uitgebracht in 2015, werd uitgekeken naar een opvolger. Op 21 april is het wachten voorbij, wanneer APEX in première gaat op het Tribeca Film Festival in New York als onderdeel van de 'Virtual Arcade'.

Schoonheid in vernietiging.
De gestileerde, sobere, maar vurige stijl die we zien in APEX, begeleid door een meeslepende soundrack, zal bekend voorkomen voor hen die Surge hebben gezien. APEX vertelt echter zijn eigen verhaal. Niet per sé door traditionele verteltechnieken, maar eerder door de kijker onder te dompelen in een alomvattend landschap dat de volledige aandacht opeist. Er is destructie en vernietiging, maar er is ook schoonheid in wat je ziet. APEX overweldigt en inspireert.

Muziek als inspiratie en gereedschap.
Regisseur Arjan van Meerten vond de inspiratie voor APEX onder andere in metal muziek. Hij speelde in bands vanaf zijn zestiende en ging al vroeg naar death metal concerten. Het is die energie die door het publiek gaat zodra de gitaarmuziek uit de speakers buldert, die hij probeert over te brengen in deze ervaring. En geen betere manier om dat te doen dan met virtual reality omdat het een zeer “intense en immersieve manier is van muziek beleven”, aldus Arjan.

De soundtrack van de ervaring zelf houdt een belangrijke sleutel tot het overbrengen van deze overweldigende energie. Evenals bij Surge, maakte Arjan voor APEX zelf de muziek. Geen death metal, maar eerder oorverdovende elektronische muziek. De symbiose van beeld en geluid maakt dat de kijker opgeslokt wordt in de ervaring. Doelbewust, zo zegt Arjan, want hij “hou[dt] ervan wanneer mensen weer even moeten landen op de aarde na het afdoen van de headset”.

“Een hartstochtelijk en persoonlijk werk”
“De meest interessante VR werken komen van kleine teams en individuen die het doen vanuit een hartstocht voor het werk”, zegt René Pinnell van Kaleidoscope VR. Omdat virtual reality deze dagen, ook al staat een grote verandering voor de deur, nog voor slechts een kleine markt voorbestemd is, is het een vrije speeltuin voor makers die vooral hun eigen weg willen gaan.

Anthony Batt van Wevr beaamt dat “het een verrassend werk is in zijn originaliteit en artistieke kracht. Omdat Arjan zowel de muziek als de beelden heeft gecreëerd, komt er een zeer persoonlijke visie tot stand in dit compromisloze werk.” Voor René is APEX “absoluut meer dan een muziekvideo. Wanneer je naar een nummer luistert, heb je deze golven van emotie. En in APEX voelt het alsof je in de muziek duikt en je deze emoties uitvergroot ziet worden. Alsof je brein hergeprogrammeert wordt en de angst en bewondering van je wordt vereist.”


BEKEKEN: 1756 REACTIES:0 DATUM: 21 APRIL 2017
Wat is er nieuw in MODO 11
Categorie: Software
Geplaatst door: 3ddy
Spinawards openingsfilm - Colorbleed
Categorie: Animatie
Geplaatst door: 3ddy
Ambassadors wint goud en 2x zilver op ADCN Awards Ceremony
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Autodesk 3ds Max 2018
Categorie: Software
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie

Reageren via 3dhype?

Aanmelden

Registreren
3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2018 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy