thumbnail

Blender publiceert animatiefilm teaser met stripheld Agent 327

Door: Edwin van het Bolscher, 16 mei 2017 Amsterdam - De internationaal bekende open-source animatiestudio van Blender Institute publiceerde vandaag een ambitieuze drie minuten teaser voor een lange animatiefilm gebaseerd op de klassieke stripserie van Martin Lodewijk.

In de studio van Blender (Amsterdam) wordt al een jaar gewerkt aan een karakterstudie met Agent 327, een korte 3D animatiefilm van 3,5 minuut waarin Hendrik IJzerbroot een verdachte kapperszaak bezoekt en daar slaags raakt met zijn aartsvijand Boris Kloris. Tezamen met de ontwikkeling van een origineel script, is dit de pitch die de studio gebruikt om interesse bij een internationaal publiek testen en om financiers of co-producenten te interesseren in samenwerking.Een serie bekroonde open films
Sinds de oprichting in 2007 heeft Blender Institute acht bekroonde animatie- en visuele effecten films gemaakt, met als hoogtepunt Cosmos Laundromat uit 2015, winnaar van de juryprijs op het SIGGRAPH Computer Animation Festival. Elke open film werd volledig gecreëerd met de open source tool Blender, 's werelds meest gebruikte 3D-software, waarvan de ontwikkeling wordt beheerd door de studio’s zusterorganisatie, de Blender Foundation.

De film en alle bron materialen worden gepubliceerd onder een Creative Commons licentie, via Blender Cloud, het Crowdfunding Platform van Blender. Mede dankzij dit platform kon het €300.000 budget voor de animatiefilm en de pitch volledig door Blender zelf worden opgebracht.De A-lijst van Hollywood
Voor de Agent 327 film zelf heeft het Blender Institute de Blender Animation Studio opgericht, een aparte afdeling die zich toelegt op lange animatiefilm. De bedoeling is dat uiteindelijk een team van 80 creatieve en technische mensen aan de film werkzaam zijn. Om het voorgestelde budget van de film van € 14 miljoen te realiseren, heeft Blender getekend bij talentenbureau William Morris Endeavor, dat ook A-list Hollywood-directeurs als Martin Scorsese, Ridley Scott en Michael Bay vertegenwoordigt.

Vrije en open source productie
"De Blender Animation Studio richt zich op het produceren van in de eigen studio ontwikkelde lange animatiefilm met wereldklasse, zowel op visueel gebied als in storytelling. Alles wordt gecreëerd met vrije en open source software," zegt oprichter en producent Ton Roosendaal. "We hebben inmiddels bewezen dat je met de Blender software fantastische korte films kan maken. Nu streven we ernaar om prachtige lange films te maken, terwijl we een volledig vrije software productieomgeving bouwen en delen.”

“Als onafhankelijke studio staan ​​we in de unieke positie om volledig de controle te hebben over de middelen die we in de productie gebruiken," zegt Roosendaal. "Dat is een luxe die gewoonlijk alleen door de grootste animatie faciliteiten ter wereld wordt genoten. We gaan films maken die het concept van onafhankelijke filmproductie herdefiniëren."

De film werd online gelanceerd op 15 mei om 18:00, op de website http://agent327.com

Over Blender Animation Studio
De Blender Animation Studio is de nieuwe afdeling van het bekroonde Nederlandse bedrijf Blender Institute. Opgericht in 2007 door producent en computer graphics pionier Ton Roosendaal, heeft het acht succesvolle 'open movie' projecten gerealiseerd, waaronder Big Buck Bunny, Sintel en de met een SIGGRAPH Computer Animation Festival Jury bekroonde Cosmos Laundromat. Het Blender team werkt momenteel aan hun eerste speelfilm, gebaseerd op de Agent 327 stripserie van de legendarische Nederlandse striptekenaar Martin Lodewijk.
http://www.blender.studioOver Blender en vrije software
In 2015 is Blender meer dan 6 miljoen keer gedownload, het is daarmee wereldwijd de meest gebruikte 3D-animatiesoftware. Blender wordt gebruikt voor de productie van animatiefilm, games en visuele effecten, waaronder voor de Oscar-genomineerde animatiefilm Song of the Sea en VES Award-genomineerde Amazon Prime-serie The Man in the High Castle.
Ontwikkeling van de open source software wordt gecoördineerd door de Blender Foundation, Blender Institute's non-profit zusterorganisatie.
http://www.blender.org
5898 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten