• Nieuws

Kartonnen wezens komen tot leven in Amsterdam

Categorie: Animatie
Geplaatst door 3ddy

Amsterdam - Animatrice Ruth Taylor en VFX Artist Auke de Vries hebben samen gewerkt aan de nieuwe videoclip van "Read Between The Lines" van Alaska Pollock waarin karton tot leven komt in de straten van Amsterdam.

De video van de nieuwe single 'Read Between The Lines' neemt je mee in de wondere wereld van Doosje. Wanneer dit kartonnen wezen plotseling tot leven komt, begint een zwerftocht door de stad waarin de personage op zoek is naar vriendschap en liefde. Maar waar hij ook zoekt: nergens zijn soortgenoten te vinden. Doosje zit niet stil en besluit het heft in eigen hand te nemen..

'Read Between The Lines' is een opmerkelijke mix van film, stop-motion en animatie. De video heeft haast meer weg van een Disney-avontuur dan een videoclip. In dit indrukwekkende kunstwerk worden je ogen onder andere getrakteerd op de gekste wezens, dansend op de muziek. Ook voor de muzikanten van ALASKA POLLOCK is een belangrijke rol weggelegd, uiteraard geheel in de stijl van de video.

Karton
Voor de video is duidelijk inspiratie gehaald uit kortfilm animaties en cut-out stop-motion. In de video wordt namelijk op een bijzondere manier gebruik gemaakt van materialen die je normaal gesproken alleen in de oud-papierbak vindt. Kartonnen vogels, een drumstel van bordpapier en een vierkante hond: In “Read Between The Lines” worden ze een logisch geheel in een indrukwekkend spektakel.

Amsterdam
Het decor voor de video zijn de drukke straten van Amsterdam, niet geheel toevallig ook de thuisbasis van zowel ALASKA POLLOCK als de videomakers. Van de bekende trekpleisters in de binnenstad tot pittoreske steegjes in de Jordaan, van de wallen tot een vijver in het Vondelpark: 'Read Between The Lines' toont de Nederlandse hoofdstad op zijn best.

Paper Forest
De video komt uit de koker van het nieuwe animatie-duo Paper Forest uit Amsterdam. Zowel Ruth Taylor als Auke de Vries hebben met een flinke dosis ervaring uit de reclamewereld al eerder bijzondere video's gemaakt. Neem bijvoorbeeld deze opmerkelijke pompoen-stop-motion die rond Halloween de wereld over ging.Het animatiecollectief en ALASKA POLLOCK sloegen tijdens de afgelopen jaarwisseling de handen ineen om de nieuwe single te voorzien van een bijzondere video, met als enige richtlijn: Alles mag. Door deze creatieve vrijheid liepen de idee├źn enorm uit de hand en al snel lag er een bizar script en storyboard. De enige vraag was eigenlijk: 'Hoe gaan we dit in vredesnaam doen?'

Read Between The Lines
Na een half jaar knutselen, filmen en animeren is het resultaat fenomenaal: Een opzichzelfstaand verhaal over een zoektocht naar liefde, vriendschap en... karton.

De bijzondere combinatie van film, animatie, stop-motion en de tot-in-detail-gemodelleerde muziekinstrumenten van karton maakt 'Read Between The Lines' tot een must-watch video.
BEKEKEN: 2121 REACTIES:0 DATUM: 9 JUNI 2017
Showreel Richard Oud - Horizon Zero Dawn
Categorie: Animator
Geplaatst door: 3ddy
Showreel Rocky Schouten - Horizon Zero Dawn
Categorie: Freelancer
Geplaatst door: 3ddy
Aryzon - 3D Augmented Reality voor iedereen
Categorie: Hardware
Geplaatst door: 3ddy
Nieuw in Amsterdam: het AV Festival
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy