thumbnail

Titles Playgrounds 2017: The Art Department

Door: Edwin van het Bolscher, 19 september 2017 Playgrounds is een internationaal platform dat zich richt op innovatief bewegend (digitaal) beeld in onder andere animatie, illustratie, graphic design, virtual reality, games en visual effects.
Voor elke editie vraagt Playgrounds een getalenteerde maker het titeldesign te maken. Ditmaal presenteren we de titles van de hand van de 3D animator en concept artist Sava Zivkovic (Servie).


Op 5 en 6 oktober organiseert Playgrounds The Art Department waarin het ontwerpproces centraal staat. Internationale art directors, animatoren, character designers en concept artists werkzaam voor Pixar, Disney, Bungie, Guerilla Games nemen je mee in het design van films, media en commercials.

Al meer dan 10 jaar vraagt Playgrounds getalenteerde filmmakers en animatoren om een title design te maken. De maker krijgt daarbij volledig de vrije hand.
Dit jaar vroegen we de Servische 3D animator en concept artist Sava Zivkovic. Zivkovic staat bekend om zijn spectaculaire en cutting edge designs. Daarnaast deelt hij veel van zijn kennis in tuturials waarin hij zijn werkproces en technische vaardigheden toelicht. Hij heeft een achtergrond in architectuur en interieur design. En dat zie je terug in de Playgrounds titles: een korte film met organische elementen en SciFi karakters en achtergronden. Het Britse Echoic Audio nam het sound design voor haar rekening. Deze studio is bekend van hun werk voor Planet Unknown en Void, als ook hun opdrachtwerk voor Nike, Viasat, Arte, CBS, Fox Asia en Canal +.

De Art Department titles zijn hier te zien:

door Sava Zivkovic

Zivkovic zal tijdens The Art Department zijn werkproces toelichten. Andere hight lights van de conferentie zijn:

De van oorsprong Bulgaarse Anthony Christov (VS)werkte voor Disney, Universal, Warners Bros en 20th Century Fox. In 2000 begon hij bij Pixar en realiseerde vele geliefde blockbuster animatiefilms.
Kevin Dart (USA) is illustrator en animator, werkzaam onder andere voor Cartoon Network (POWERPUFF GIRLS, STEVEN UNIVERSE), Pixar (INSIDE OUT), Disney (BIG HERO 6) and LAIKA (PARANORMAN).
De Amsterdammer Jesse van Dijk (NL) verliet Nederland en kwam terecht als art director voor Bungie, game developer van onder andere DESTINY, HALO en ONI.
De man die de look van Darth Vader ontwierp, de bedenker van de White Walkers in GAME OF THRONES, de ontwerper van goblins en reuzen in HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS. Martin Rezard (GB) zal niet alleen in een onstage interview ingaan op zijn maakproces en ambacht, maar ook gedurende de twee dagen een live scuplting demonstratie geven.
De Nederlandse Loish (Lois van Baarle) is een digital artist en animator. In eerste instantie self taught en pas later heeft ze een opleiding gevolgd. Ze werkte onder andere voor HORIZON ZERO DAWN, Coca-Cola, Sony en 21 Draw

The Art Department wordt geco-cureerd door professionals uit de creatieve industrie, waaronder Wouter Tulp, Jort van Welbergen en Leon Tukker. Het volledige programma is te vinden op: http://www.playgroundsfestival.nl
3959 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Dutch-Speaking Meetup op BCON23

SOEP - Happy Ship

Eerste Nederlandstalige Community Bijeenkomst tijdens BCON 2023

Futuristische technologieën en inclusiviteit centraal bij FMX 2023

Interview met Patrick Chin - Dr. Panda

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten