thumbnail

Planet X - VFX Breakdown Storm: Letters van Vuur

Door: Edwin van het Bolscher, 28 september 2017 Planet X is continu aan het groeien. Hun volgende stap is een nieuwe studio in Antwerpen, Planet X Belgium. Ze hebben net de deuren geopend van deze studio in het studio complex van AED Studios in Lint. Planet X Belgium zal dezelfde filosofie volgen als zijn Amsterdamse broer, door het creeeren van hoogwaardige creatieve visual effects voor film en televisie.

PLXB is op dit moment bezig aan de visual effects voor de nieuwe film 'Bankier van het Verzet' ('Banker of the Resistance'😄 van regisseur Joram Lursen en productiehuizen NL Film en Zilvermeer (BE). De film zal in 2018 in premiere gaan.
Jan Daghelinckx zal de belgische kantoren managen, die eerder hoofd van gerespecteerde bedrijven was als Sabouge en Design is Dead. Jan heeft een uitgebreide ervaring en zal de dagelijkse werkzaamheden in de studie overzien.

Planet X Technolgies
Door het succes van hun inhouse developement afdeling, is er een nieuw en onafhankelijk bedrijf gestart die zich volledig gaat focussen op de ontwikkeling van film gerelateerde software en tools: Planet X Technolgies. Lead developer Frank van der Peet zal deze voor zijn rekening nemen. Ze zijn ondertussen, in samenwerking met Marijn Eken, gestart met het ontwikkelen van een nieuw systeem voor previsualatie.


Planet X Title Design
Steeds vaker word Planet X gevraagd om titels en leaders te ontwerpen. Dit leidde tot het ontstaan van Planet X Title Design. Je hebt vast al leaders voorbij zien komen zoals die van de serie 'Klem' en 'Overspel' en voor verschillende films zoals 'Layla M.' en 'Ventoux'.
Planet X werkt nu samen met art director en typograaf Donald Roos, die de leiding neemt over dit team. Donals is een docent geweest aan de Koninklijke Academie Den Haag en werkt sinds 2011 met Planet X samen.


Planet X Visual Effects
De volgende projecten lopen op dit moment bij Planet X
  • 'This is Holland': Een unieke ride die de laatste technology gebruikt om je het gevoel te geven dat je vliegt. De attractie opent binnenkort naast het EYE Filmmuseum in Amsterdam.
  • 'Gek van Oranje': Een nieuwe film van Topkapi Films van regisseur Pim van Hoeve. Ergens begin 2018 zal het verschijnen op het witte doek.
  • 'Storm: Letters van Vuur': Voor deze film had Planet X de uitdagende taak om het middeleeuse Antwerpen tot leven te wekken. En dat in ruim 300 shots.
  • Het Verlangen: Auto's met greenscreens.
  • Layla M.: Deze film is gekozen voor de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie 'Foreign-Language', met daarin een volledige CG helikopter.


VFX Breakdown: Storm: Letters van Vuur


VFX Breakdown: Het Verlangen


VFX Breakdown: Layla M.
5284 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Post Panic stopt

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten