thumbnail

Job Joris en Marieke geselecteerd Ultrakort 2018

Door: Edwin van het Bolscher, 1 november 2017 Utrecht - Onder andere zijn Job Joris en Marieke zijn geselecteerd voor de Ultrakorte animatiefilms 2018. Na acht succesvolle eerdere edities zijn er vier nieuwe plannen voor ultrakorte animatiefilms geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van maximaal 50.000 euro. Bioscoopexploitant Pathe brengt de films vanaf de zomer van 2018 in roulatie en biedt daarmee een platform voor Nederlands animatiefilmtalent.

De film gaat "A Double Life" heten en gaat over een man en een vrouw die besluiten om een spel te spelen waarbij de mannen- en vrouwenrollen omgedraaid worden. Een grote grap voor de man, maar bittere ernst voor de vrouw. De vrouw laat door middel van een operatie haar uiterlijk veranderen in dat van haar man om vervolgens zijn plek in te nemen.

De kwaliteit van de aanvragen was hoog en er was een mix van beginnende maar vooral veel ervaren makers bij de aanvragen betrokken. De vier geselecteerde films zullen worden vertoond in de Pathe theaters, in het voorprogramma van grote speelfilms. Met deze serie willen het Nederlands Filmfonds, Pathe en Fonds 21 de Nederlandse korte animatiefilm een groot publiek laten bereiken. Ultrakort films stonden eerder in het voorprogramma van bioscoopsuccessen als Finding Dory, Bridget Jones's Baby, Spectre, Gooische Vrouwen 2 en The Dark Knight Rises.

Aan elke speelfilm wordt telkens een Ultrakort als voorfilm gekoppeld.Drie van de vier films van de voorgaande Ultrakort editie zijn op dit moment nog te zien bij Pathe: Hot Tea is voorfilm bij Murder on the Orient Expres, Kort maar Krachtig bij Thor: Ragnarok en Waste bij Blade Runner 2049.

Meer informatie over Job Joris en Marieke
6296 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Post Panic stopt

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Rik Schutte - Spider-man: Into the Spider-Verse

The Outpost gaat stoppen

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten