thumbnail

Xsens MVN Animate 2018

Door: Edwin van het Bolscher, 7 november 2017 Enschede, Nederland, 7 november 2017 - Xsens, de toonaangevende innovator in 3D motion tracking-technologie, heeft de officiële lancering aangekondigd van MVN Animate 2018 - een disruptieve software-oplossing die een nieuw tijdperk voor motion capture inluidt.

Fundamenteel anders dan eerdere releases, is MVN Animate 2018 Xsens 'eerste release van de motion capture-software om het "onoplosbare" op te lossen - het verhelpt verschillende problemen die inertial-based motion capture in het verleden hebben geteisterd; voornamelijk magnetische vervorming. Dit betekent dat gebruikers altijd en overal kunnen opnemen, zonder rekening te houden met hun omgeving, en data van Hollywood-kwaliteit kunnen ontvangen.MVN Animate 2018 is nu de enige inertial-based motion capture-oplossing die het op zich kan nemen met optische systemen op basis van gegevensnauwkeurigheid.

Bekijk MVN Animate 2018 in actie - Xsens heeft de data die vastgelegd is in deze video gratis beschikbaar gemaakt voor iedereen, wat de kracht van de data aantoont.

MVN Animate is de eigen bewegingsregistratiesoftware van Xsens. Het wordt gebruikt in combinatie met Xsens MVN-hardware om beweging vast te leggen, te bewaken en te analyseren. Hoewel optische oplossingen markers, volumes en camera's vereisen, kan de inertial-based technologie van Xsens overal worden gebruikt zonder dat accessoires nodig zijn. Gebruikers kunnen overal, in elke omgeving, met volledige betrouwbaarheid opnemen en zonder uitgebreid opschonen of bewerking na de opname.

Het gemak, de betrouwbaarheid en robuustheid van het opnemen van beweging op deze manier is vergelijkbaar met GoPro in de wereld van actiecamera's.

Revolutionaire bewegingsregistratie
Xsens MVN-oplossingen zijn gebaseerd op inertiële technologie - het gebruikt gyroscopen, versnellingsmeters en magnetometers in plaats van digitale camera's, volumes en markers om beweging vast te leggen.

In het verleden hadden gegevens die met inertietechnieken waren vastgelegd, te lijden van magnetische omgevingsvervorming, veroorzaakt door de aanwezigheid van metaal in meubels, gebouwen, voertuigen en andere objecten. MVN Animate 2018 lost dit probleem op - het is immuun voor magnetische vervorming, dankzij een nieuwe mo-cap-engine die meer informatie uit dezelfde gegevens haalt.

Dit brengt de voordelen van alle soorten bewegingsafvang in één gestroomlijnd pakket - MVN Animate 2018 biedt flexibiliteit, precisie en gegevens op productieniveau in één oplossing.

Hollywood-cijfers
MVN Animate 2018 elimineert nadelen van eerdere iteraties van technologie voor inertiële motion capture, zoals drift, voetverschuiving, contactafhandeling en vervormde hoogte-tracking en 3D-positie. Het gebruik van MVN Animate 2018 betekent dat er een sterk verminderde behoefte is aan dure opruiming - de gegevens na de opname zijn verbluffend goed. MVN Animate 2018 is klaar om direct te gebruiken: het is plug-and-play en werkt naadloos samen met grote 3D-pakketten zoals Unity, Unreal en Autodesk-tools.

Een nieuwe standaard instellen voor inertie
Vanwege deze baanbrekende vooruitgang in inertial-based-technologie, is MVN Animate 2018 in staat om motion capture te democratiseren. Terwijl andere inertial-based motion capture-oplossingen een wereld van 'mocap voor iedereen' beloven, levert Xsens de belofte met superieure gegevens onder alle omstandigheden, wat betekent dat meer mensen het kunnen gebruiken in volledig nieuwe markten, van indie-ontwikkelaars tot live-entertainment, biomedische studenten en grote studioprojecten.Hein Beute, Product Manager bij Xsens, licht toe: "Xsens is nu de voor de hand liggende keuze voor studio's die op zoek zijn naar een solide, betrouwbare mocap-oplossing. Nu kunnen ze niet alleen buiten het volume opnemen, maar doen ze het ook met volledig vertrouwen dat de data betrouwbaar is. MVN Animate is ingesteld om de wereld van motion capture op zijn kop te zetten. "


Matt Stoneham, Principal Technical Artist bij Ninja Theory, merkt op: "Er is een bepaald niveau van inzicht en kennis vereist om het beste uit een optisch stadium te halen - dat is niet het geval voor Xsens. De toetredingsdrempel is veel lager: en niet alleen de kosten. Het is eigenlijk een genot om Xsens te gebruiken, van het aanbrengen van alles tot het kalibreren. Xsens is makkelijk aan te zetten, je kunt het pak gemakkelijk aankrijgen - alles werkt gewoon. Xsens is absoluut rotsvast, en versterkt echt de turn-key aard van het MVN-pak."

Xsens MVN Animate is nu beschikbaar en wordt bij elke nieuwe Xsens-aankoop geleverd. Alle huidige klanten met een geldig supportcontract kunnen gratis upgraden!

Xsens levert ultramoderne mocap-oplossingen voor de triple-A game-ontwikkelaars en toonaangevende VFX-studio's over de hele wereld. Xsens mocap-systemen hebben tal van high-end producties aangedreven, waaronder FIFA, X-Men, LawBreakers, Iron Man, Hellblade en Duinkerken.

Xsens is ook klaar om MVN Analyse 2018 uit te geven - een nieuwe versie van de software die is toegesneden op de markten voor sportwetenschap, biomechanica en ergonomie. Hier maakt Xsens efficiëntieverbeteringen mogelijk in de snelheid en nauwkeurigheid van resultaten, wat resulteert in robuustere gegevens waarmee onderzoek kan worden verbeterd.

Meer informatie over Xsens
Download hier de data
4295 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Steeds meer bedrijven tegen AI

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten