thumbnail

Ambassadors - Nationale Postcode Loterij

Door: Edwin van het Bolscher, 29 januari 2018 De Nationale Postcode Loterij en Ambassadors slaan de handen in een voor een geanimeerde kort film ‘Het geluk van Harry en Barry’. Ambassadors kruipt in de huid van deze twee vogelspotters en bouwt een wereld in muziek en beeld.Bij de directe samenwerking tussen de Nationale Postcode Loterij en Ambassadors bruiste de creativiteit waardoor de plannen steeds werden uitgebreid. “Tijdens het creëren van dit project groeide de liefde voor Harry en Barry elke minuut, dus besloten we dat we meer wilden maken dan alleen een korte film. We wilden hun wereld uitbreiden zodat iedereen met ons mee kon genieten van de gezelligheid van die straat”, legt Vincent Lammers, Creative Director en Partner bij Ambassadors uit. “Naast de 3,5 minuut film heeft de Nationale Postcode Loterij een website en social campagne gecreëerd die bol staat van extra content over het leven van Harry en Barry.”“De loterij is veel meer dan alleen geld weggeven” legt Rengin Tümer, Visualizer bij de Nationale Postcode Loterij uit. “Harry & Barry is ontstaan vanuit het idee dat de Nationale Postcode Loterij veel meer is dan alleen maar geld weggeven. Een geldprijs kan mensen namelijk ook dichter bij elkaar brengen. Of zelfs voor samenhang in een buurt zorgen. Kijk maar naar het Friese Eastermarder Fonds dat de winnaars van de PostcodeKanjer onlangs hebben opgezet. Dat soort sociale aspecten vormen de basis van de Harry & Barry film..”Unieke stijlen
Harry en Barry zijn unieke typetjes met maniertjes waar iedereen zich wel in kan herkennen. “We wilden elk detail perfect krijgen” illustreert Nick Groeneveld, Mede Design & Animation Regisseur bij Ambassadors. “Om echt in de huid te kruipen van een vogelspotter hebben we eindeloos boeken gelezen over vogels. We zijn nog net niet zelf buiten gaan staan. Met dezelfde vastberaden toewijding die Harry en Barry hebben voor het maken van het perfect shot van de ijsvogel, zijn wij aan deze karakters begonnen. Die passie vind je terug in elk detail van de film. Harry heeft zelfs een ijsvogel-print op zijn shirt! Daarom ben ik ontzettend blij dat het plezier dat wij hadden in het maken van deze film, sterk naar voren komt in de humoristische toon van de film.”

“Het team was erg enthousiast om een sterke CG look neer te zetten en daar ook een wereld omheen te bouwen, zoals bij een geanimeerde speelfilm. Alle karakters hebben een erg tastbaar gevoel door de subtiele structuren en schaduwen in huid, haar en kleding” legt Will Jeffers, Hoofd van 3D bij Ambassadors uit. “Let ook vooral op alle kleine bewegingen in het haar of de kleding! Voor elke omgeving, koffiepot, klok, gordijn of kleine vogel wilden we hetzelfde gedetailleerde niveau behouden, maar dat was zeker een uitdaging met 17 karakters, 5 grote omgevingen en ongeveer 100 shots.”

De menselijke feeling is nog meer naar voren gebracht in de grading, zoals Koert van der Ploeg, Colourist bij Ambassadors uitlegt. “De grading heeft het hele verhaal samen gebracht en gaf het een filmisch en authentiek gevoel. Samen met Nick hebben we gekeken naar het benadrukken van de diepte van het beeld en nog meer een persoonlijk gevoel accentueren. Barry’s omgevingen hebben we daarom wat warmer gemaakt bijvoorbeeld en de ziekenhuis scène wat kouder.”

Een beetje dramatiek kan geen kwaad
De nuances van de verschillende scènes wordt nog meer benadrukt door de muziek, maar behoudt grotendeels een vrolijke toon. “Toen ik het hoofd thema op de piano had uitgeschreven, zijn we gaan kijken naar de unieke persoonlijkheden van Harry en Barry. Barry’s persoonlijkheid vertaalde het beste naar het volle geluid van de trombone, terwijl Harry’s persoonlijkheid sterker naar voren kwam in de lichtere toon van de klarinet” beschrijft Joep Meijburg, Sound Designer en Componist bij Ambassadors. “Deze instrumenten benadrukken hun bijzonderheden en wanneer gecombineerd vormen ze een jazzy en hartverwarmende compositie. Het verhaal heeft enkele ups en downs die worden begeleid door muziek in verschillende tonen en zo ook verschillende emoties raken. In de scène waar Harry in de boom klimt bijvoorbeeld stijgt de spanning enorm, en gaat het zelfs een beetje over de top. Maar een klein beetje dramatiek past weer goed bij de animatie.”
4099 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender 3.4

Studio Whoohoo! Hema Kerstmis reclame

DAMD Evenement 2022

Nederlands Film Festival: Seminar Animatie

Deepfake in UK mogelijk strafbaar

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten