thumbnail

Emmy-winnaar Curt Enderle op Playgrounds Blend

Door: Edwin van het Bolscher, 26 maart 2018 Bekend van Isle of Dogs (openingsfilm Filmfestival Berlijn 2018, Zilveren Beer Beste Regisseur) ParaNorman en The Boxtrolls. Playgrounds is een internationaal platform dat zich richt op innovatief bewegend (digitaal) beeld in onder andere animatie, illustratie, graphic design, virtual reality, games en visual effects.
Van 9 tot en met 13 april vindt Playgrounds Blend in Breda en Amsterdam plaats waarin een catwalk van innovatieve beeldenmakers te zien is. Met meer dan 30 internationale art directors, animatoren, illustratoren, graphic designers en concept artists.

Curt Enderle heeft zowel in de film- en theaterwereld zijn sporen verdiend met zijn prachtige set designs en art direction. In 2001 won hij een Emmy voor zijn art direction in de stop-motion sitcom Gary & Mike. Hij was de set designer voor Laika’s ParaNorman en deed de art direction voor The Boxtrolls. Zijn prachtige creaties en stagings voor de theaterstukken One Flew over the Cuckoo’s Nest en Angels in America zijn inmiddels iconisch geworden.
Afgelopen jaar waagde hij zich aan de art direction voor de nieuwe animatiefilm Isle of Dogs van Wes Anderson. Een wederom prachtige gedetailleerde stop-motionfilmover de zoektocht van een jongen naar zijn hond. De film won tijdens het Internationale Filmfestival van Berlijn in februari de Zilveren Beer in de categorie Beste Regisseur.
Isle of Dogs, van Fox Searchlight Pictures en geproduceerd door Indian Paintbrush, is in Nederland vanaf 10 mei in de bioscoop te zien. Tijdens Playgrounds Blend geeft Curt een artist talk over Isle of Dogs waarin hij unieke beelden uit de film en van zijn werkproces laat zien. Een kans om het maakproces van dichtbij te beleven en kijkje in Enderle’s wonderbaarlijke wereld te krijgen.

En er is meer. Artist talks door onder meer: David OReilly (Gouden Beer-winnaar, games en interactive projects), Oscarwinnaar Neal Scanlan & Gustav Hoegen (robotics voor o.a. Star Wars), Marshmallow Laser Feast (VR en AR-installaties), Mr Bingo (cutting edge graphic design en illustratie), female voices Sylvia Lu en Yukai Du, Adam Smith (bekend van zijn werk sinds 1994 voor The Chemical Brothers).

Playgrounds Blend – 9 t/m 13 april – Breda (Chassé Theater) en Amsterdam (Pathé Tuschinski) – http://www.weareplaygrounds.nl
3380 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Steeds meer bedrijven tegen AI

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten