• Nieuws

Emmy-winnaar Curt Enderle op Playgrounds Blend

Categorie: Evenement
Geplaatst door 3ddy

Bekend van Isle of Dogs (openingsfilm Filmfestival Berlijn 2018, Zilveren Beer Beste Regisseur) ParaNorman en The Boxtrolls. Playgrounds is een internationaal platform dat zich richt op innovatief bewegend (digitaal) beeld in onder andere animatie, illustratie, graphic design, virtual reality, games en visual effects.
Van 9 tot en met 13 april vindt Playgrounds Blend in Breda en Amsterdam plaats waarin een catwalk van innovatieve beeldenmakers te zien is. Met meer dan 30 internationale art directors, animatoren, illustratoren, graphic designers en concept artists.

Curt Enderle heeft zowel in de film- en theaterwereld zijn sporen verdiend met zijn prachtige set designs en art direction. In 2001 won hij een Emmy voor zijn art direction in de stop-motion sitcom Gary & Mike. Hij was de set designer voor Laika’s ParaNorman en deed de art direction voor The Boxtrolls. Zijn prachtige creaties en stagings voor de theaterstukken One Flew over the Cuckoo’s Nest en Angels in America zijn inmiddels iconisch geworden.
Afgelopen jaar waagde hij zich aan de art direction voor de nieuwe animatiefilm Isle of Dogs van Wes Anderson. Een wederom prachtige gedetailleerde stop-motionfilmover de zoektocht van een jongen naar zijn hond. De film won tijdens het Internationale Filmfestival van Berlijn in februari de Zilveren Beer in de categorie Beste Regisseur.
Isle of Dogs, van Fox Searchlight Pictures en geproduceerd door Indian Paintbrush, is in Nederland vanaf 10 mei in de bioscoop te zien. Tijdens Playgrounds Blend geeft Curt een artist talk over Isle of Dogs waarin hij unieke beelden uit de film en van zijn werkproces laat zien. Een kans om het maakproces van dichtbij te beleven en kijkje in Enderle’s wonderbaarlijke wereld te krijgen.

En er is meer. Artist talks door onder meer: David OReilly (Gouden Beer-winnaar, games en interactive projects), Oscarwinnaar Neal Scanlan & Gustav Hoegen (robotics voor o.a. Star Wars), Marshmallow Laser Feast (VR en AR-installaties), Mr Bingo (cutting edge graphic design en illustratie), female voices Sylvia Lu en Yukai Du, Adam Smith (bekend van zijn werk sinds 1994 voor The Chemical Brothers).

Playgrounds Blend – 9 t/m 13 april – Breda (Chassé Theater) en Amsterdam (Pathé Tuschinski) – http://www.weareplaygrounds.nl


BEKEKEN: 1453 REACTIES:0 DATUM: 26 MAART 2018
Gurkan Yilmaz - BRINO
Categorie: Freelancers
Geplaatst door: 3ddy
Masterclass Media & Entertainment Collection
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Playgrounds Blend - Première Thought Hopper 3000
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
3ds Max nieuwe features (niet-officieel)
Categorie: Software
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy