thumbnail

REDRUM lanceert eigen kortdurende film- en animatie opleiding

Door: Edwin van het Bolscher, 3 april 2018 Ede, 28 maart 2018 - Goede filmers en animatoren zijn lastig te krijgen. Ze hebben vaak simpelweg nog niet genoeg vlieguren gemaakt of smaak ontwikkeld om meteen in te stromen in het hoge niveau dat film en animatiebureaus hun klanten bieden. Daarom start REDRUM, film- en animatie studio, met REDUCATIONS een eigen film- en animatie opleiding die slechts 6 maanden duurt.

In Nederland zijn er veel goede opleidingen die jonge studenten het film- en animatievak bijbrengen. Deze opleidingen duren meestal vier jaar en bieden een breed lespakket. Door deze breedte is de aansluiting tussen opleiding en gespecialiseerde bureaus alleen niet optimaal. Dit gat wordt nu deels opgevuld met stages die film- en animatiebureaus deze jongeren bieden waardoor ze praktijkervaring opdoen.

Kleine klassen
Om dit probleem bij de bron aan te pakken heeft REDRUM met REDUCATIONS een kortdurende opleiding ontwikkeld waar in kleine klassen elke week theorie en praktijkles wordt gegeven. De docenten die de lessen geven hebben allemaal een enorme bak aan ervaring. Daarnaast krijgen de studenten oefenstof mee om het geleerde in de praktijk te brengen. Geen saaie lokalen, maar een industriële inspirerende verdieping in het pand van REDRUM boven de bijna 30 makers en de greenscreenstudio.

Voor iedereen
Iedereen kan zich inschrijven bij REDUCATIONS. Jongeren die op zoek zijn naar een vervolgopleiding, maar ook carriereswitchers of werkenden die beter willen worden in hun vak. Het doel is om een korte inspirerende opleiding te bieden waar je gegarandeerd met een mooi portfolio vandaan komt en klaar bent om de arbeidsmarkt mee op te gaan. Een baan of opdracht is dan snel gevonden.

“Voor veel jonge studenten is een vierjarige opleiding en stagelopen een uitkomst om langzaam achter hun beroep te komen en hiernaartoe te groeien. Als je al precies weet wat je wilt, kun je een groot deel van de lessen van de reguliere opleidingen skippen. Daarom hebben we een super efficiente opleiding van 6 maanden ontwikkeld. Studenten krijgen alleen les in dat wat echt bijdraagt aan het leren van filmen, editen en animeren. Dit beroep is immers ook gewoon heel veel doen. Maken, maken, maken. Na de opleiding heb je een prachtige showreel waar je direct mee aan de slag kunt. Dit is wat wij vaak missen bij sollicitanten.” zegt Carlijn Pluijmakers Emmen, partner bij REDRUM.

Over REDRUM
Film- en animatiestudio REDRUM is een van de grootse bureaus van Nederland. Voor iedere klant maken ze de productie net iets mooier dan beloofd. Sterke en het liefst een tikkeltje gewaagde concepten gecombineerd met krachtige beelden. Van volledige musea tentoonstellingen tot aan landelijke crossmediale campagnes. De bijna 30 medewerkers bestaan uit schrijvers, casting directors, cameramannen, animatoren, sounddesigners, grafisch vormgevers en regisseurs. Maar liever dan er over praten, laten ze zien wat we doen.

Bekijk hier:
http://www.redrumbureau.com
http://www.reducations.com

4787 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Post Panic stopt

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Interview met Werner ten Hoeve - Supernatural

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten