thumbnail

Kunstenbond en Ntb fuseren

Door: Edwin van het Bolscher, 18 mei 2018 Amsterdam - Kunstenbond en de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb) fuseren per 1 juni 2018. Zowel de ledenraad van de Kunstenbond als het Congres van de Ntb hebben deze week unaniem besloten voor de fusie tussen beide bonden. De Ntb neemt een grote club muzikanten, componisten, producenten, deejay’s en veel expertise over de muziekwereld mee. Samen vertegenwoordigen Kunstenbond en Ntb ruim 8.000 leden. Ze worden in één klap de grootste vakbond voor creatieven in Nederland.

Wat levert dit op voor hun leden?
Een grotere achterban geeft hen meer kracht bij het behartigen van collectieve belangen, bij rechtenorganisaties zoals BUMA en Sena, de politieke lobby en het onderhandelen over cao's. Maar ook bij het sluiten van betere deals voor de leden, bijvoorbeeld met verzekeraars. Door de bundeling van kennis en netwerken kan men als lid nog beter terecht met specifieke vragen over hun vakgebied. Maar ook met algemene vragen over ondernemerschap, fair practice en wetgeving. En natuurlijk altijd ook voor juridische ondersteuning als men dit nodig heeft.

Krachten bundelen voor een sterke sector
Samengaan is een belangrijke stap. In een versnipperde creatieve sector kunnen ze met gebundelde krachten de uitdaging waar ze in de sector voor staan beter aan: een betere (inkomens)positie voor musici, podiumkunstenaars, beeldend kunstenaars, fotografen, docenten, ontwerpers, animatoren, projectleiders, geluids- en licht technici en alle andere creatieve makers en professionals in Nederland. Of je nu werknemer of zzp’er bent of voor een tussenvorm kiest.

De vakgroep DAMD valt onder de Kunstenbond en is speciaal voor Animatoren, Motion Designers en 3D/VFX artists.

http://www.kunstenbond.nl
3206 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Post Panic stopt

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten