thumbnail

Playgrounds: The Art Department (4 en 5 oktober)

Door: Edwin van het Bolscher, 20 augustus 2018 Eindhoven - Playgrounds is een internationaal platform dat zich richt op innovatief bewegend (digitaal) beeld in onder andere animatie, illustratie, graphic design, virtual reality, games en visual effects. Op 4 en 5 oktober organiseert Playgrounds de tweede editie The Art Department waarin het ontwerpproces centraal staat. Internationale art directors, animatoren, character designers en concept artists werkzaam voor Pixar, Disney, Lucas Film en Dreamworks nemen je mee in het design van films, media en commercials.

The magic of visual storytelling! Op 4 en 5 oktober dompelen we ons onder in het ontwerpproces dat plaatsvindt voordat een film, animatie, commercial of game daadwerkelijk in productie gaat. Character design, concept art, backgrounds visuals, props, character building. Werkelijk elk detail waar een crew aan moet denken. De line up bestaat uit meer dan 40 artiesten en designers. Enkele high lights:

Lead character designer voor Despicable Me, de bedenker dus van personage Gru, Carter Goodridge (USA) zal een artist talk geven. De character designer ontwierp talloze karakters voor Finding Nemo, Brave, Ratatouille, Hotel Transylvania en Coco. Hij illustreerde vele covers van de New Yorker en schreef en illustreerde een aantal eigen boeken.

Iedereen kent Scrat, een van de grappigste en memorable karakters in Ice Age. De maker van Scart en vele andere personages, Peter De Sève (USA) is aanwezig bij The Art Department en geeft een talk over zijn werkproces.

Simon Holmendal is een Zweedse ‘motion designer’, programmeur en 3D-animatiespecialist. Als geen ander weet hij virtuele materialen te creëren en naar zijn hand te zetten. Hij weet met deze materialen verhalen en concepten te verbeelden voor de grootste merken ter wereld zoals Apple, Nike en de BBC.

Ook voor professionals uit de game industrie bieden we een interessant programma: concept artist Jama Jurabaev (Tadzjikistan, GB) geeft een talk over onder andere zijn concept art voor Ready Player One. Axis Animation (GB), gespecialiseerd in game-trailers en game-cinematics vertellen over hun werk en zijn op zoek naar nieuw talent. De ongelooflijk talentvolle Finnian MacManus (USA) werkt al sinds zijn 15e in de industrie. Deze concept artist voor Ubisoft, Sony, Electronic Arts is te zien en te horen tijdens The Art Department. De Vlaamse Maarten Verhoeven maakt characters die zo uit het scherm tot leven lijken te komen. Dat deed hij onder andere voor Gentle Giant en Hasbro. Bovendien hebben we concept artist en designer voor games als Total War Battles: Kingdom, Total War: Arena, Assassins Creed: Revelations Gilles Ketting (NL) kunnen toevoegen aan de line up.

Naast artist talks, programmeren we portfolio reviews en zijn er internationale studios aanwezig voor recruitment. Een expo met origineel artwork, industry workshop, demo’s, paint-over sessions, goed eten en drinken!

The Art Department wordt geco-cureerd door professionals uit de creatieve industrie, waaronder Wouter Tulp, Jort van Welbergen en Leon Tukker. Het volledige programma is te vinden op: http://www.weareplaygrounds.nl
3123 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten