thumbnail

Workshop: Animatie en Expressie ‘Moving Parts’

Door: Edwin van het Bolscher, 22 oktober 2018 Van 8 – 11 februari 2019 organiseert Animatieproducenten Nederland ApN en KLIK Amsterdam Animation Festival, met steun van het Filmfonds een workshop Animatie en Expressie in LAB111 Amsterdam. De workshop wordt gegeven door performer en leraar William Dashwood

Na een succesvolle eerste samenwerking in 2016 geven we dit jaar een workshop waarbij we aandacht besteden aan bewegingen, expressie geven aan de beweging en je bewust worden welke emotie daar aan ten grondslag ligt waarbij ook de snelheid van de beweging belangrijk is.

Voor het vormgeven van een karakter in een animatieverhaal heb je naast de visuele vormgeving ook de illusie van beweging nodig maar hoe geef je die vorm en past die beweging bij dat speciale karakter. Eigenlijk is de animator een acteur/mime speler die het karakter dat hij of zij animeert zijn acteer ideeën/choreografie overzet naar dat karakter.

Over William Dashwood
William Dashwood heeft een internationale reputatie opgebouwd als performer en leraar van spel en bewegingsanalyse. Hij studeerde in Parijs bij Etienne Decroux, de vader van Moderne Mime, en werd uitgenodigd om de assistent van deze grootmeester te worden. Hij werd onder andere opgeleid, en deed professionele ervaring op, in het werken met maskers, verhalen vertellen en verhaalstructuur, poppentheater, en werken met stem.

Over de thema’s in Animatie en expressie
In deze workshop gebruikt William technieken uit mime corporel als basis voor het analyseren van fysieke expressie. Zijn opgewekte insteek maakt beweging zowel plezierig als informatief.

De thema’s die behandeld zullen worden zijn onder andere:
  • Lichaamstaal, de dramatische betekenis van verschillende delen van het lichaam.
  • Articulaties en richting van beweging.
  • Fysieke expressie van emotie en de verhouding daarvan tot een Karakter.
  • Maskers, een introductie in hoe maskers functioneren.


Het doel
Het doel van deze workshop is om animators met hun eigen lichaam te laten verkennen hoe de bewegingen die zij voor hun personages creëren werken.
Door onszelf te bewegen krijgen we niet alleen een dieper inzicht in hoe ons lichaam functioneert, maar stimuleren we ook het genieten van beweging. Het uitvoeren van de handelingen die geanimeerd dienen te worden leidt ertoe dat we ons bewuster zijn van wat we doen, en hoe we het doen. Dit zorgt dan weer voor kwalitatief betere animatie, alsook voor een persoonlijke feel good factor.

Deze workshop vraagt om actief bezig zijn. Het gaat om actie, en daarom is het belangrijk om gemakkelijk zittende kleding te dragen waarin je goed kunt bewegen, maar die idealiter niet te los zit. Een jogging broek en T-shirt of sweatshirt zijn ideaal. We werken op blote voeten.

Deelname
De workshopdagen beginnen om 9.30 uur tot ongeveer 16.00 uur met een pauze van 1 uur waarin een lunch wordt gegeven.
De bijdrage die gevraagd wordt is € 175,00 excl 21% BTW ( € 211,75 inclusief BTW) voor de workshop, 4x lunch, koffie en thee tijdens de pauzes.

Als je geïnteresseerd bent kan je je aanmelden bij
info@animatieproducenten.nl
Stuur een e-mail met daarin opgave van een motivatie (kort) en een CV waaruit blijkt dat je professioneel bezig bent als animator of studeert. Je moet je zo snel mogelijk opgeven omdat de workshop vol begint te lopen. Hoe eerder je aanmeldt hoe eerder je weet of je deel kunt nemen.

Voor vragen kan je terecht bij ApN, Ton Crone
Contact/email: crone@animatieproducenten.nl

Download hier de flyer
1992 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Steeds meer bedrijven tegen AI

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten