thumbnail

REDRUM - Animaties in Naturalis

Door: Edwin van het Bolscher, 23 oktober 2018 Naturalis Biodiversity Center vernieuwt haar vaste presentaties en in 2019 openen ze de deuren van een geheel vernieuwd familie-museum. In één van de zalen, de IJstijdzaal, realiseren ze een enorme landschaps-maquette die een gedetailleerd beeld geeft van Nederland in de IJstijd. Door kijkers om het landschap heen ziet de bezoeker hoe die maquette tot leven komt. Deze fotorealistische animaties worden gemaakt door film- en animatiestudio REDRUM. Zij maken met hun ruim 30 medewerkers high end commercials, animaties, sounddesign en fotografie en laten bij dit mooie project 5 hoofdrolspelers uit de IJstijd tot leven komen. De wolharige mammoet, wolharige neushoorn, steppewisent, hyena en steppenleeuw komen in interactie met hun natuurlijke leefomgeving en de andere dieren. 

In de nieuwe menszaal wordt het verhaal van Eugène Dubois vertoond. Bezeten van het idee om de ontbrekende schakel (missing link) tussen mensaap en mens te vinden, gaf Dubois zijn wetenschappelijke carrière op en nam dienst in het Koninklijk Nederlandsch Indisch Leger, om in Indonesië naar fossielen te kunnen zoeken. In 1891 en 1892 slaagde hij er op Java in om een schedelkapje, een dijbeen en een kies te vinden die serieus beschouwd kunnen worden als een schakel tussen mensaap en mens. Een fantastisch verhaal om op het enorme scherm te verfilmen middels een grootse animatie die ook van REDRUM’s hand komt. 

Met hun indrukwekkende collectie, kennis en data brengen Naturalis Biodiversity Center het leven op aarde in kaart. Belangrijk, want biodiversiteit is essentieel voor onze toekomst. Ze onderzoeken de natuur om biodiversiteit te behouden. Zo dragen ze bij aan oplossingen voor grote, mondiale vraagstukken rondom klimaat, leefomgeving, voedselvoorziening en geneesmiddelen. En al deze kennis wordt in het vernieuwde museum prachtig zichtbaar voor het publiek.

Meer over REDRUM
1869 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Steeds meer bedrijven tegen AI

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten