thumbnail

Submarine ontvangt 490.000 euro voor Animatie Coppelia

Door: Edwin van het Bolscher, 23 oktober 2018 Amsterdam - Submarine ontvangt voor Coppelia (animatiefilm) een financiële bijdrage van € 490.000 van het Filmfonds. Een film in animatie en dans, gebaseerd op de voorstelling Coppelia door het Nationale Ballet, over de liefde tussen Zwaantje en Frans die bedreigd wordt door de superficiële schoonheid van Coppelia.
Scenario: Tamara Bos, Ben Tesseur, Steven De Beul, Jeff Tudor
Regie: Jeff Tudor, Ben Tesseur, Steven De Beul
Nederlandse producent: Submarine Animation
Coproducenten: 3 Minutes West (NL), MotionWorks (DE), Lunanime (BE)
Bestedingen in Nederland o.a.: choreograaf, acteurs, art director, director of photography

Maar hoe dan? De redactie heeft gebeld met het FilmFonds om het een en ander uitgelegd te krijgen. Voor een productie wordt een financieel plan opgesteld. Dit plan bevat alle onkosten. Een groot deel daarvan kan onder de regeling "incentive" vallen, over dat deel kan 30% of 35% aangevuld worden door het FilmFonds via de Production Incentive regeling. Dus stel er wordt €1.000.000,- begroot in het financieel plan, daarvan valt bijvoorbeeld € 800.000,- onder de Production Incentive regeling. Dan wordt €240.000,- aangevuld door de regeling, als we uitgaan van de 30%.

In de vierde ronde van de Netherlands Film Production Incentive van 2018 zijn bijdragen verleend aan in totaal 13 producties voor een totaalbedrag van ruim € 3,7 miljoen. Het gaat om 2 speelfilms, 7 lange documentaires, 1 animatiefilm en 3 dramaseries, waarvan 7 internationale coproducties en 7 producties die in aanmerking komen voor het percentage 35% production incentive.

Dit genereert ruim € 15,5 miljoen aan productie-uitgaven in Nederland binnen het gehele spectrum van de nationale filmprofessionals en filmbedrijven.

Voor meer informatie:
https://www.filmfonds.nl/film-producties/film-production-incentive
1802 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Coca-Cola 'Masterpiece' Commercial

MetaHuman Animator

Futuristische technologieën en inclusiviteit centraal bij FMX 2023

Jarno Cordia overleden

3DCapacity failliet

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten