versie: 1.090 - sinds 2001
  • Nieuws

Cinekid - Polska Warrior opnieuw in de prijzen

Categorie: Evenement
Geplaatst door 3ddy

Amsterdam - Vrijdagavond zijn op het Cinekid Festival in Amsterdam de jury- en publieksprijzen uitgereikt voor de beste jeugdtelevisie en kinderfilms van 2018. De Belgische film Rosie & Moussa won de Cinekid Leeuw voor Beste Kinderfilm. Vechtmeisje werd bekroond tot Beste Nederlandse Familiefilm.

Ook de publieksfavorieten werden vrijdag bekendgemaakt. De bezoekers van Cinekid konden de hele festivalweek hun stem uitbrengen. De Noorse roadmovie Los Bando kwam als Beste Kinderfilm uit de bus. En Vechtmeisje was ook volgens het publiek de Beste Nederlandse Familiefilm van 2018.

Televisieserie De regels van Floor (VPRO) ging naar huis met de Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Fictieserie. De Beste Nederlandse Non-Fictieserie was volgens de jury De proefkeuken (VPRO).

De 3D animatie Polska Warrior is 2x in de prijzen gevallen in de categorie Korte Animatie en in de categorie Nationale Publieksprijs Bovenbouw (~10.000 kinderen brachten hun stem uit voor deze film). Polska Warrior is geproduceerd door Happy Ship en Bigpixel Animatiestudio in het hoogste puntje van Nederland, Groningen.

Beste Nederlandse Korte Animatie (Juryprijs € 2.500,-)
Polska Warrior, Camiel Schouwenaar, Armadillo Film, Nederland

Nationale Publieksprijs Bovenbouw
Polska Warrior, Camiel Schouwenaar, Armadillo Film

Omroep Groningen over Polska Warrior toen zij tijdens de HAFF de Grand Prix ontvingen
Over Cinekid
Kinderen actief betrekken bij kwalitatief hoogstaande media; dat is waar het om draait bij Cinekid. Al ruim 30 jaar zet Stichting Cinekid zich in om de productie van dit soort media voor kinderen te stimuleren en kinderen zelf een bijdrage te laten leveren aan de creatie ervan, met als doel de mediaontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik naar media te leren kijken en hun wereldbeeld te vergroten.

http://www.cinekid.nl/


BEKEKEN: 595 REACTIES:0 DATUM: 26 OKTOBER 2018
PostPanic - A Report of Connected Events: Becoming the Story
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Light Odysee
Categorie: Freelancers
Geplaatst door: 3ddy
Playgrounds Soundscape 2018
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Ed Catmull gaat met pensioen
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy