• Nieuws

De Emiles - Europese variant op de Annies

Categorie: Evenement
Geplaatst door 3ddy

Lille - Vorig jaar vond de eerste editie van de Emiles / European Animation Awards (EAA) plaats, waar we ons bij aangesloten hebben; Yvonne als Nederlandse ambassadeur en Tünde als bestuurslid. De eerste editie was een groot succes, en zo vindt de tweede editie van de EAA ook dit jaar - over enkele weken - plaats.
Door middel van deze mail willen we vertellen waarom wij achter dit initiatief staan, en wat het voor jou interessant maakt om ook deel te nemen.

In Hollywood worden al tientallen jaren de Annies uitgereikt. Dit zijn de Oscars van de animatie. Met de European Animation Awards / Emiles creëren we in Europa dergelijke prijzen. Een initiatief waar allerlei grote namen als Peter Lord van Aardman en Tomm Moore van Cartoon Saloon zich al langer hard voor maken.
Vrienden van 3dhype:

De European Animation Awards zijn prijzen die niet door festivals en externen worden uitgereikt maar door je eigen collega’s uit de sector. Dit heeft verbindend en verenigend effect.
Hoewel de laagdrempeligheid een van de aantrekkelijke aspecten is van animatie, is het soms ook een van de valkuilen. Ik zie vaak een gebrek aan zelfvertrouwen en zelfwaarde in de sector. Altijd maar die vergelijking met ‘grote broer’ live action. Door de kunstvorm met een prestigieuze prijs te vieren laten we de wereld om ons heen zien dat animatie én de makers ervan serieus genomen moet worden.

Een dergelijke prestigieuze Oscar-achtige prijs kan gemakkelijker de aandacht van de pers en de wereld buiten de animatie naar zich toe trekken. Het is een goede manier om ons eensgezind naar buiten toe te profileren.
Daarnaast zijn dit echte industry prijzen en worden er andere categorieën gehanteerd dan op de festivals. Niet één prijs die alles over een kam scheert, maar aandacht voor de verschillende disciplines van het vak.

Waarom is het belangrijk om zelf lid te worden?
Ten eerste kun je dan stemmen, ofwel: heel veel exclusieve animatie bekijken! Je lidmaatschap geeft je toegang tot de vele genomineerde animaties; vooral af werk, maar ook behind-the-scenes materiaal zoals storyboards.

Alleen als we met zijn allen achter dit initiatief gaan staan dan komt het van de grond. De European Animation Awards organisatie kan meer betekenen in de toekomst, maar daarvoor moeten we laten zien dat er draagvlak bestaat en dat de sector zich kan verbinden in zo'n pan-Europees initiatief.
Het is belangrijk dat Nederland zich ook hier laat zien als een land met potentie dat graag mee wil spelen op de internationale markt.

Voor slechts 20 euro ben je lid: https://animationawards.eu/register/

En als je nu lid wordt, kun je dit jaar nog meestemmen!
De genomineerden van dit jaar zijn te vinden op: https://animationawards.eu/nominees-2018/

Als lid krijg je ook de gelegenheid om aanwezig te zijn bij de feestelijke ceremonie, met drankjes, een speciale filmvertoning, talks en panels, voor 40 euro.
De ceremonie en bijbehorende programmering vinden plaats in Lille, Frankrijk, op vrijdag 7 december en zaterdag 8 december.
Meer informatie over het evenement: https://animationawards.eu/the-ceremony-2018/

Voor vragen kun je ons bereiken via mail: tunde@studiopupil.com en yvonnevanulden@gmail.com

Warme groet,
Yvonne van Ulden
Tünde Vollenbroek


BEKEKEN: 728 REACTIES:0 DATUM: 26 NOVEMBER 2018
Autodesk levert Maya 2018.5 en Maya LT 2018.5 op
Categorie: Software
Geplaatst door: 3ddy
Blender 2.8 beta!
Categorie: Software
Geplaatst door: 3ddy
PostPanic: Salvation
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Allegorithmic Substance software korting 7 dagen
Categorie: Software
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy