• Nieuws

Blender Creator Ton Roosendaal wint Annie Award

Categorie: Awards
Geplaatst door 3ddy

Amsterdam - De creator van Blender Ton Roosendaal ontvangt binnenkort de Ub Iwerks Award voor zijn technische prestatie tijdens de 46ste Annie Awards namens de open-source 3D-software zelf.

De award zal uitgereikt worden tijdens de ceremonie in het UCLA's Royce Hall in Los Angeles op 2 februari 2019, samen met andere winnaars in de awards van animatie.

Het antwoord van de animatiesector op de Sci-Tech Academy Awards
Opgericht in 1999, wordt de Ub Iwerks Award uitgereikt aan "een persoon of bedrijf voor een technische vooruitgang die een significante impact heeft op de kunst of industrie van animatie".
Vrienden van 3dhype:

Het is de enige puur technische categorie in de Annie Awards - het antwoord van de animatiesector op de Oscars of de Emmy's - en wordt niet elk jaar uitgereikt.

Ton Roosendaal bevestigde dat dit de eerste keer is dat een open -source softwarepakket heeft gewonnen.

De meeste van de eerdere prijzen gingen naar commerciële applicaties zoals TVPaint, Toon Boom Pipeline en Dragonframe, of eigen hulpmiddelen zoals Apollo van DreamWorks Animation.

De eerste opensource-app die een belangrijke prijs uit de film- en uitzendsector wint?
Meer in het algemeen denken we dat het misschien de eerste keer is - of in elk geval één van de eerste keren - dat een open source-pakket een van de belangrijkste techprijzen van de film- en televisie-industrie heeft gewonnen.

Net als bij de Ub Iwerks Award zijn de meeste vorige winnaars van de Technology & Engineering Emmy Award en de Scientific and Technical Academy Awards commerciële of eigen tools: het dichtst bij ons zijn technische ontwikkelingen met een open-sourcecomponent, zoals deep compositing.

Hoe dan ook, het zorg voor Roosendaal - nog steeds aan het stuur van de ontwikkeling van Blender in zijn rol als voorzitter van de Blender Foundation - dat hij in goed gezelschap is.

Eerdere individuele winnaars van de Ub Iwerks Award waren mede-oprichter van Pixar, Ed Catmull, ontwikkelaar van Disney's Deep Canvas-technologie Eric Daniels en Digital Domain.

Lees een volledige lijst met genomineerden voor de 46th Annie Awards op de website van de awards


BEKEKEN: 766 REACTIES:0 DATUM: 8 DECEMBER 2018
Planet X verhuist
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
AI denoiser naar Blender voor nop: D-noise
Categorie: Software
Geplaatst door: 3ddy
Maak kennis met Freelance collectief LocoMoto
Categorie: Freelancers
Geplaatst door: 3ddy
Autodesk levert Maya 2018.5 en Maya LT 2018.5 op
Categorie: Software
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy