thumbnail

Artbox: Het Vergeten Kind - We gaan nog niet naar huis

Door: Edwin van het Bolscher, 29 januari 2019 Een echte traktatie om zo'n geweldig concept te animeren. Creative agency the Gardeners vroeg ons om de commercial voor 'Het Vergeten Kind' te produceren. Het campagneconcept paste precies in de studio van Artbox, met 3D-ontwerper en muziekinstrumentenliefhebber Eric Smilde en flamboyante karaktertovenaar Kees Sparnaaij.

In de commercial vraagt Het Vergeten Kind om de petitie te ondertekenen om een einde te maken aan de onnodige verplaatsing van kinderen, omdat deze kwetsbare kinderen nauwelijks toekomstperspectief hebben en dit is zeer schadelijk voor hun ontwikkeling.Het concept voor de tv-commercial is ontstaan uit het feit dat voor de meeste mensen - vooral in Nederland - een huis vanzelfsprekend is. Dit komt vaak ook naar voren in rijmpjes. 'We gaan nog niet naar huis' is een positief kinderlied dat meestal op schoolreisjes wordt gezongen, maar als je ernaar luistert vanuit het perspectief van kinderen die van huis naar huis zijn verhuisd, krijgt het een heel andere betekenis. De herhaling in het nummer werkt goed als een metafoor. En herhaaldelijk in cirkels gaan met een muziekdoos, dwingt dat bericht nog meer.
Vrienden van 3dhype:

De Gardeners gaven hen verwijzingen naar kleine houten speelgoedkoffers en zeiden dat ze dol waren op het uiterlijk van de jongen van "The Haunting of Hill House". Ze voelden meteen dat eenvoud de sleutel was.Daarom wilden ze bij één opname blijven, en hoewel het CG is, hebben ze er ook rekening mee gehouden dat alles wat ze hebben ontworpen, echt zou kunnen zijn en dat het mechanisme zou werken. Ze denken dat dit hen bepaalde beperkingen heeft gegeven die hen en iedereen die betrokken is bij het nemen van de juiste beslissingen geholpen heeft.

Credits:
  • Kees Sparnaaij - Character Design / Animation / Compositing
  • Eric Smilde - 3D Modelling / Shading / Lighting / Rendering
  • Geert Jansen – Producer
  • Production Company - Artbox Studio
  • Music – MassiveMusic
  • Music Producer – Bart Janssen
  • Voice-over – Johnny de Mol
1383 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Interview met Justin van der Lek - Weta Digital

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten