thumbnail

FMX 2019

Door: Edwin van het Bolscher, 1 februari 2019 Stuttgart - Conferentie over animatie, vfx, games en immersive media 30 april - 3 mei 2019, Stuttgart / Duitsland, Haus der Wirtschaft.

Het programma FMX 2019 loopt vol. Talrijke bevestigingen kunnen worden aangekondigd die betrekking hebben op de grote verscheidenheid aan animatiefilmmakers - van Wild & Strange Indie-animatie tot de voor Oscar genomineerde Spider-Man: Into the Spider-Verse en de stop-motionfilm Missing Link. De Open Source-track richt zich op gedeelde technologieën die erop gericht zijn de hiaten tussen het maken van afbeeldingen, visuele effecten, animatie en geluid te overbruggen. Bovendien is de officiële FMX 2019-trailercatalogus voor animaties online.
Vrienden van 3dhype:

De FMX-kaarten zijn nu te koop, tickets voor vroege vogels kunnen worden gekocht tot 15 maart 2019. Kaartverkoop

Arrow Wild & Strange - Van zwart-wit naar licht & vet
Indie-animatie speelt een vitale rol in de animatiesector, waardoor de scène nog diverser wordt dan het al is. De Wild & Strange-track, samengesteld door Jeanette Bonds (regisseur / medeoprichter GLAS Animation), bevat enkele van de meest inspirerende indie-animatoren en hun unieke verhalen. Een van de kunstenaars die veel aandacht heeft getrokken op het gebied van onafhankelijke animatie is de Britse filmmaker Sophie Koko Gate. De animatieregisseur staat bekend om haar sterke artistieke stijl, onderscheidende verhaallijn, en om gedurfde en kleurrijke personages tot leven te brengen. Sophie is in de schijnwerpers van de indie-animatiegemeenschap geweest sinds ze haar succesvolle afstudeercarrière van Royal College of Art, Half Wet, uitbracht. Haar meest recente werk omvat Darcy A / S / L, geproduceerd door Adult Swim, en Slug Life dat haar reeks heldere en expressieve korte films voortzet.

FMX is zeer verheugd dat Sophie en drie andere geweldige indie-animatiekunstenaars meedoen aan het Wild & Strange-nummer: Michael Frei, wiens gereduceerde maar krachtige film Plug & Play een internationaal succes is geweest, begint het verhaal over zijn nieuwste project KIDS. Hij wordt gevolgd door Boris Labbé, wiens nieuwste experimentele film La Chute enorm veel lovende kritieken ontving. Tomek Popakul, bekend van zijn films Black en Ziegenort, rondt de reeks gesprekken af over zijn film Acid Rain, die onlangs in première ging op Sundance Film Festival in Utah.

Arrow The Art of Animation - Van nieuwe gronden en ontbrekende schakels
Danny Dimian, VFX Supervisor bij Sony Pictures Imageworks, hield toezicht op het werk aan Spider-Man: Into the Spider-Verse voor Sony Pictures Animation. In de FMX-track The Art of Animation zal hij een lezing geven over de onlangs met Oscar en VES bekroonde film, de eerste animatiefilm in de Spider-Man-franchise en brak nieuwe gronden door computergegenereerde animatie te combineren met met de hand getekende stripboektechnieken.

Een andere presentatie in de The Art of Animation-track zal een blik werpen op de nieuwe stop-motion-functie Missing Link (2019), geproduceerd door LAIKA. De presentatie wordt gegeven door Steve Emerson, een Oscar-benoemde supervisor voor visuele effecten. Steve heeft bijgedragen aan alle veelgeprezen werken van LAIKA: Coraline (2009), ParaNorman (2012), The Boxtrolls (2014) en Kubo and the Two Strings (2016).
5023 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Digital Art Conference Antwerpen - 27 maart

FMX 2021 online - Kaartverkoop start nu!

Blender 2.92 is uit

Disney sluit Blue Sky Studios

Arno Schmitz op cover van 3D World

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten