Account maken  Inloggen

Animatie regisseur Rosto overleden

Door: Edwin van het Bolscher, 9 maart 2019 Vandaag kwam het trieste nieuws, dat Rosto niet meer onder ons is, bij ons binnen op de redactie. Rosto was bekend van zijn grimmige, bijna demonische stijl van CG visualisatie die hij combineerde met live-action met vaak groteske woeste karakters. Rosto regisseerde een serie animatieprojecten zoals (the rise and fall of the legendary) Anglobilly Feverson (2002), Jona/Tomberry (2006) The Monster of Nix (2011), Thee Wreckers: Lonely Bones en Reruns (2018).

Naast animatieprojecten was Rosto ook schrijver en muzikant. Onder zijn werk zette hij ook vaak zijn eigen muziek. Zijn jeugd band Thee Wreckers leefde voort in de tetralogie Thee Wreckers. No Place Like Home (2008), Lonely Bones (2013), Splintertime (2015) en Reruns (2018).

Twee jaar geleden mocht ik hem voor het eerst ontmoeten en kon ik met hem een periode werken voor het project Reruns. Ironisch gaat Reruns over het leven na de dood. Rosto was een zeer amicale persoonlijkheid die een knuffel niet in de weg stond. Hij was zeer bevlogen met zijn idee├źn waaruit bijzonder werk uit voort kwam. Het was een bijzondere ontmoeting en heb met plezier voor je gewerkt Rosto, goede reis. Ons medeleven gaat naar alle naasten.


2639 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Pixar - Soul

The Outpost - Commercial Bijenkorf

ZBrush 2020

Wacom Intuos op je mobiel

Voorlichtingsfilms en boekje - De waarde van het Auteursrecht

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten