• Nieuws

Animatie regisseur Rosto overleden

Categorie: Mededeling
Geplaatst door 3ddy

Vandaag kwam het trieste nieuws, dat Rosto niet meer onder ons is, bij ons binnen op de redactie. Rosto was bekend van zijn grimmige, bijna demonische stijl van CG visualisatie die hij combineerde met live-action met vaak groteske woeste karakters. Rosto regisseerde een serie animatieprojecten zoals (the rise and fall of the legendary) Anglobilly Feverson (2002), Jona/Tomberry (2006) The Monster of Nix (2011), Thee Wreckers: Lonely Bones en Reruns (2018).

Naast animatieprojecten was Rosto ook schrijver en muzikant. Onder zijn werk zette hij ook vaak zijn eigen muziek. Zijn jeugd band Thee Wreckers leefde voort in de tetralogie Thee Wreckers. No Place Like Home (2008), Lonely Bones (2013), Splintertime (2015) en Reruns (2018).

Twee jaar geleden mocht ik hem voor het eerst ontmoeten en kon ik met hem een periode werken voor het project Reruns. Ironisch gaat Reruns over het leven na de dood. Rosto was een zeer amicale persoonlijkheid die een knuffel niet in de weg stond. Hij was zeer bevlogen met zijn idee├źn waaruit bijzonder werk uit voort kwam. Het was een bijzondere ontmoeting en heb met plezier voor je gewerkt Rosto, goede reis. Ons medeleven gaat naar alle naasten.

BEKEKEN: 2309 REACTIES:0 DATUM: 9 MAART 2019
Rudy Massar - Disney's Aladdin
Categorie: Leden
Geplaatst door: 3ddy
Nominaties NVX VFX Awards 2018
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Win 2 vrijkaarten NVX Masterclass
Categorie: Wedstrijd
Geplaatst door: 3ddy
HAFF keert terug dit jaar
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy