thumbnail

Calarts Studenten protesteren tegen stijgend collegegeld

Door: Edwin van het Bolscher, 18 maart 2019 Californië - Calarts, de in Californië gevestigde kunstacademie die dienst doet als een belangrijke doorvoer voor de Los Angeles animatiesector, heeft een verhoging van het collegegeld van 4,5% aangekondigd voor het najaar van 2019, wat betekent dat de student nu een totaal van $50.850 per jaar moet betalen.

Gecombineerd met de geschatte kosten voor huisvesting, reizen, medische kosten, boodschappen en studie materiaal, bedraagt de totale presentiekosten ongeveer $78.000 per jaar voor het karakteranimatieprogramma van de school, of $311.400 om jezelf na 4 jaar een Bachelor of Fine Arts te noemen.

In reactie op de aankondiging van collegegeldverhoging, die op maandag 4 maart werd afgeleverd via een e-mail onder de studenten, organiseerde de studenten van Calarts dinsdagochtend een protest buiten de Hauser & Wirth-galerij in Los Angeles, waar het bestuur van de school achter gesloten deuren bijeenkwam om te stemmen over het collegegeld en het budget voor het aankomende jaar.
Vrienden van 3dhype:

Studenten protesteerden onder de vlag 'Je bent niets zonder ons', 'Internationale studenten moeten niet meer betalen' en 'Stop met het verhogen van het collegegeld, stop met het onder drukken van studenten'. Naast hun zorgen over de hogere kosten, eisten de studenten ook meer transparantie op financieel gebied, inclusief informatie over studiebeurzen, meer beslissingsbevoegdheid voor het studentorgaan als geheel en een meer zichtbare betrokkenheid bij diversiteit. Betrokken studenten benadrukten dat het collegegeld stijgt als een bedreiging voor de diversiteit, omdat mensen met een kansarme achtergrond het al moeilijk genoeg hebben om toegang te krijgen tot het hoger onderwijsaanbod in Calarts.

Negenendertig studenten kregen gedurende 10 minuten toegang tot de vergadering van het privé-bestuur en gebruikten collectief hun tijd om een brief te lezen met hun zorgen en eisen. Na de vergadering bracht de voorzitter van de raad van bestuur, Tim Disney (zoon van Roy E. Disney), met de studenten in gesprek en vertelde hen dat het bestuur een resolutielijst had opgesteld om de pleidooien van de studenten aan te pakken, hoewel de school nog steeds zou doorgaan met het verhogen van het collegegeld.

Door middel van een vijf-punten resolutie beloofde het bestuur om het volgende te doen:
  • Zorg voor meer transparantie bij de studenten.
  • Om faculteit, personeel en studenten actiever deel te laten nemen aan het besluitvormingsproces van het bestuur.
  • Evalueer opnieuw hoe financiële hulppakketten worden behandeld in het geval van doorlopende studenten met een aantoonbare financiële behoefte.
  • Analyseren hoe financiële hulp wordt verdeeld en waarom het schoolgeld zo snel stijgt.


Calarts president Ravi S. Rajan vertelde dat de stijging noodzakelijk was om de kosten van lerarensalarissen en administratieve lonen, die de inflatie overtreffen, bij te houden. Collegegeld vertegenwoordigt ongeveer 75% van het budget van het instituut. Het is onbekend of het bestuur in 2020 opnieuw zou kunnen beslissen om het collegegeld te verhogen. (De Calarts-website, die eerder had aangegeven dat het collegegeld jaarlijks met ongeveer 2-4% zou stijgen, stelt nu dat het collegegeld jaarlijks met ongeveer 4% zal toenemen.)

Bekende artiesten in de animatiesector die Calarts hebben bijgewoond, zijn Brad Bird, John Lasseter, Andrew Stanton, Pete Docter, Glen Keane, Genndy Tartakovsky, Mark Andrews, Craig McCracken, Tim Burton, Peter Chung, Peter Sohn, Henry Selick, Alex Hirsch, Pete Browngardt, Tom McGrath, Chris Buck, Brenda Chapman, Jorge Gutierrez, Pen Ward, Conrad Vernon, Gary Trousdale, John Musker, JG Quintel, Thurop Van Orman, Ralph Eggleston, Stephen Hillenburg, Chris Sanders, Butch Hartman en Mark Osborne, om er een paar te noemen. Van de 18 Academy Awards die werden uitgereikt voor de beste animatiefilm, zijn er 12 gewonnen door een film die minstens één regisseur had die Calarts bijwoonde.
1398 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten