thumbnail

Blender 2.8 release datum in juli

Door: Edwin van het Bolscher, 15 april 2019 Het kern ontwikkel team van Blender zal zich de komende maanden volledig richten op de prioriteiten voor 2,80. Patches zullen moeten wachten en ze moedigen ontwikkelaars aan om aan nieuwe functies te werken om ze in een volledig gepolijste staat te krijgen, zodat ze naar de volgende release kunnen gaan.

Na 2.80 volgen ze een vast releaseschema. Dat betekent dat 2.81 drie maanden later zou worden vrijgegeven. Er zijn veel geweldige patches in ontwikkeling of bijna klaar om te worden opgenomen (bijvoorbeeld UDIM), maar die de release van 2.80 te lang zou vertragen.
Vrienden van 3dhype:

Blender 2.8 komt met een geheel vernieuwde interface, een betere visuele feedback in de viewports, een realtime renderer genaamd EEVEE en grote veranderingen in de workflow. Deze veranderingen maakt Blender interessant om te gebruiken in elke pipeline denkbaar. Een kleine wijziging met een misschien wel grote impact is de left-mouse select, die nu standaard aan staat in Blender.

Ook Grease Pencil heeft een uitgebreide update gekregen en is nu meer verweven met Blender zelf. Grease Pencil maakt het mogelijk 2D animaties te construeren in een 3D omgeving.


https://www.blender.org/2-8/Over UDIM (UDIM: U-Dimension)
De reden voor het gebruik van de UDIM-workflow is om een ​​hogere textuurresolutie te verkrijgen, door de uv's over een groter gebied uit te smeren. Meerdere texturen worden gebruikt bij het textureren. Dit is tegenwoordig een standaardprocedure bij het werken met zeer gedetailleerde textuur elementen in VFX. Software pakketten als Foundry Mari, Foundry Modo en Substance Painter hebben standaard support voor UDIM


2178 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Post Panic stopt

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten