thumbnail

Kunstenbond opent Meldpunt unfair practice

Door: Edwin van het Bolscher, 15 april 2019 De Kunstenbond opent een meldpunt voor unfair practice: oneerlijke arbeidsvoorwaarden, tarieven onder het minimumloon. Werk jij in de culturele en creatieve sector en heb je te maken met #unfairpractice in jouw beroepspraktijk? Volgens de Kunstenbond ben je niet de enige. Meldpunt Unfair Practice is in het leven geroepen om de hardnekkigheid van dit probleem bloot te leggen.
Vrienden van 3dhype:

Fair practice moet het nieuwe normaal worden binnen de culturele en creatieve sector, daar zijn ze het als sector na jaren van overleg en lobby samen over eens. Ze spreken wat dat betreft als sector met één stem naar de politiek. Binnenkort maakt minister Van Engelshoven haar beleidsplannen voor de cultuurperiode 2021-2024 bekend. Volgens de Kunstenbond tijd voor politieke keuzes: welke issues worden als eerst aangepakt? Waar ligt de prioriteit en hoe urgent is het probleem van #unfairpractice eigenlijk?
De Kunstenbond maakt zich hard voor een normaal inkomen voor werkenden in de cultuursector. De mensen die het werk doen hebben onze prioriteit. Wij vinden dat zij nu een zekerder bestaan verdienen.

Meldpunt Unfair Practice
De Kunstenbond willen de minister alert maken op de hardnekkigheid van het probleem van onderbetaling in de sector. Daarom leggen zij ervaringen die met hen gedeeld worden op het meldpunt aan haar voor. Om de prioriteit voor de komende cultuurperiode te leggen waar hij hoort: bij de mensen die in de sector werken.

Wil jij hen helpen door jouw ervaring te delen op het meldpunt? Of wil je de actie ondersteunen door deze te onderschrijven? Ga naar unfairpractice.nl

DAMD
Voor Animatoren is er ook een vakgroep, deze valt onder de vakbond Kunstenbond en heet DAMD (Dutch Animators and Motion Designers).
Klik hier voor meer informatie
1481 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

LADS VFX, een nieuwe VFX studio

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

De mythe van Davilex Games

De Grove 2.0

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten