• Nieuws

Kunstenbond opent Meldpunt unfair practice

Categorie: Vakbond
Geplaatst door 3ddy

De Kunstenbond opent een meldpunt voor unfair practice: oneerlijke arbeidsvoorwaarden, tarieven onder het minimumloon. Werk jij in de culturele en creatieve sector en heb je te maken met #unfairpractice in jouw beroepspraktijk? Volgens de Kunstenbond ben je niet de enige. Meldpunt Unfair Practice is in het leven geroepen om de hardnekkigheid van dit probleem bloot te leggen.
Vrienden van 3dhype:

Fair practice moet het nieuwe normaal worden binnen de culturele en creatieve sector, daar zijn ze het als sector na jaren van overleg en lobby samen over eens. Ze spreken wat dat betreft als sector met één stem naar de politiek. Binnenkort maakt minister Van Engelshoven haar beleidsplannen voor de cultuurperiode 2021-2024 bekend. Volgens de Kunstenbond tijd voor politieke keuzes: welke issues worden als eerst aangepakt? Waar ligt de prioriteit en hoe urgent is het probleem van #unfairpractice eigenlijk?
De Kunstenbond maakt zich hard voor een normaal inkomen voor werkenden in de cultuursector. De mensen die het werk doen hebben onze prioriteit. Wij vinden dat zij nu een zekerder bestaan verdienen.

Meldpunt Unfair Practice
De Kunstenbond willen de minister alert maken op de hardnekkigheid van het probleem van onderbetaling in de sector. Daarom leggen zij ervaringen die met hen gedeeld worden op het meldpunt aan haar voor. Om de prioriteit voor de komende cultuurperiode te leggen waar hij hoort: bij de mensen die in de sector werken.

Wil jij hen helpen door jouw ervaring te delen op het meldpunt? Of wil je de actie ondersteunen door deze te onderschrijven? Ga naar unfairpractice.nl

DAMD
Voor Animatoren is er ook een vakgroep, deze valt onder de vakbond Kunstenbond en heet DAMD (Dutch Animators and Motion Designers).
Klik hier voor meer informatie


BEKEKEN: 446 REACTIES:0 DATUM: 15 APRIL 2019
Xsens volgende week op FMX
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Onderhoud graf George Méliès
Categorie: Kickstarter
Geplaatst door: 3ddy
Blender 2.8 release datum in juli
Categorie: Software
Geplaatst door: 3ddy
Job Joris en Marieke nemen Emmy mee naar huis
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy