thumbnail

Rolf van Slooten - Wij zijn Nederland - Blokker WK TVC

Door: Edwin van het Bolscher, 26 mei 2019 3D Artist Rolf van Slooten werkte als visual effects supervisor op de set van de nieuwe commercial van de Blokker. Wij zijn Nederland is het WK nummer om het damesteam, de OranjeLeeuwinnen, te supporten tijdens het WK voetbal 2019. Het nummer is een samenwerking van Jan Smit, John de Bever, Andre Rieu en Jack van Gelder.

Rolf heeft in 14 shots VFX toegevoegd. Voornamelijk shot's waarin het niet mogelijk was een masker te dragen, zoals bij de voetbal sliding, de skater, balletmeisjes en de auto op de snelweg.
Verder heeft hij de vertaalslag gemaakt van de kleine 3D modellen, die hij aangeleverd kreeg, naar Real sized 3D geprinte maskers. Daarmee konden de maskers op de set gedragen worden. Waar veel bij kwam kijken is het poetswerk in shots waar de figuranten onder de maskers vandaan kwamen.Rolf is te herkennen op 1:17 aan zijn macbook.


Rolf is hier te herkennen op 0:51 aan zijn blauwe winterjas.


Rolf van Slooten is ook bekend van de Nederlandse euromunt die hij hielp te realiseren.

Stom toevallig is de opname van het café opgenomen op de plek waar de VFX vereniging NVX zijn borrel hield na één van de interessante workshops die gegeven werden op de Nederlandse Film Academie.
1746 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

De mythe van Davilex Games

Still Here

Futuristische technologieën en inclusiviteit centraal bij FMX 2023

SOEP - Happy Ship

MetaHuman Animator

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten