• Nieuws

Belangrijke update voor Autodesk Software

Categorie: Software
Geplaatst door 3ddy

Bepaalde oudere versies van Autodesk software op Windows, Mac en Linux besturingssystemen gebruiken Transport Layer Security (TLS) 1.0/1.1 protocollen welke kwetsbaar zijn voor man-in-the-middle (MITM) aanvallen die uitwisseling van de gegevens in gevaar kan brengen.

Dit probleem doet zich voor bij Autodesk softwareversies 2014, 2015, 2016 of 2017 die worden gebruikt met een single-user subscription. Gebruikers van (oudere) software of versies die hier boven niet vermeld zijn en perpetual of multi-user (netwerk) licenties worden niet beïnvloed door dit probleem. De meeste recente softwareversies (2018, 2019 of 2020) gebruiken een nieuwere versie van de TLS en worden dus ook niet beïnvloed.

Vanaf 3 augustus 2019 zal de ondersteuning van TLS 1.0 en TLS 1.1 gestopt worden en zal software die nog gebruik maakt van deze versies van de TLS niet meer werken. De beste oplossing om (netwerk) problemen te voorkomen is het downloaden en installeren van een nieuwere versie van uw software via Autodesk Account of de Autodesk Virtual Agent (AVA). Wanneer de oudere versie gebruikt moeten blijven worden, zijn er om het kwetsbaarheidsprobleem aan te pakken patches uitgebracht waarmee de TLS geüpgraded kan worden naar versie 1.2.

Om te voorkomen dat de oudere software straks (tijdelijk) niet meer werkt moet deze update dus voor 3 augustus gedaan worden. De update kan ook na 3 augustus gedaan worden, maar vanaf 3 augustus zal de software dus niet werken totdat de update is uitgevoerd.

Meer (Engelstalige) info over de TLS update: TLS update Autodesk knowledge.

Bron: Software Dealer Macrocad stuurde een nieuwsbrief met hierin deze mededeling. Wij vonden deze dusdanig belangrijk dat 3DHYPE het bericht ook heeft geplaatst.BEKEKEN: 194 REACTIES:0 DATUM: 11 JUNI 2019
REDUCATIONS vindt samenwerking Aventus
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Nelson Lowry van LAIKA op Playgrounds
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Frozen 2 Officiele Trailer
Categorie: Trailer
Geplaatst door: 3ddy
Undone is klaar
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy