• Nieuws

Autodesk stopt met activeren oude sofware.

Categorie: Software
Geplaatst door 3ddy

Autodesk stopt met het verstrekken van nieuwe activeringscodes voor versies die ouder zijn dan waarop het levenscyclusbeleid betrekking heeft: meestal drie versies terug. De wijziging wordt van kracht op 31 augustus 2019 voor de edities van 2010 en oudere software. Andere edities die niet onder het levenscyclusbeleid vallen, worden in maart 2021 niet meer geactiveerd.
De informatie is gepost in de online documentatie voor AutoCAD, maar is van toepassing op elk product op de lijst van in aanmerking komende eerdere versies van Autodesk, waaronder 3ds Max, Maya, MotionBuilder en Mudbox.
Dit is van toepassing op alle Autodesk-gebruikers, maar zal waarschijnlijk meer van invloed zijn op oude perpetual licenties. Hoewel het ook van toepassing is op gebruikers die een abonnement nemen, is de verandering in versieaandrijving hoogstwaarschijnlijk van invloed op gebruikers met oude perpetual licenties van de Autodesk-software.
Vrienden van 3dhype:

Activering is meestal vereist bij het upgraden van hardware of het besturingssysteem op een werkstation waarop Autodesk-software is geïnstalleerd. Hoewel het nog steeds mogelijk zal zijn om oudere software te gebruiken nadat activering niet langer beschikbaar is, betekent dit in feite dat nadat een computer een upgrade ondergaan heeft de licentie stopt.
Het is ook niet mogelijk om oudere versies te herstellen na een hardwarecrash, ook als u nog de originele installatieprogramma's hebt en de configuratie van de nieuwe machine identiek is aan de oude.
Hoewel Autodesk zegt dat het mogelijk is om een activeringscode op te vragen en deze op te slaan voor toekomstig gebruik, kunnen ze niet garanderen dat eerder gegenereerde codes werken zoals bedoeld.
Dit is van toepassing op de edities van 2010 vanaf augustus, en daarna meer recente edities in 2021.

Wanneer de wijziging voor het eerst wordt doorgevoerd op 31 augustus 2019, heeft dit alleen gevolgen voor de 2010-edities van Autodesk-producten en eerder: dat wil zeggen die minstens 10 jaar oud zijn.
Dat is veel langer dan de meeste mensen redelijkerwijs zouden verwachten om een stuk van de software in productie te hebben, en heeft alleen betrekking op versies die zijn uitgebracht voordat Autodesk in 2016 de eeuwigdurende licenties van zijn producten stopzette.
De belangrijkste wijziging komt in maart 2021, wanneer Autodesk stopt met het activeren van elke editie van zijn software die niet wordt gedekt door het levenscyclusbeleid.

Voor de meeste Autodesk-producten, waaronder Maya, Mudbox en MotionBuilder, betekent dat software dat ouder is dan drie versies terug, hoewel 3ds Max momenteel tot zes versies terug gedekt is.
Tenzij het beleid verandert, zou dat betekenen dat de meeste, zo niet alle gebruikers met perpetual licenties die ze niet hebben ge├╝pgraded als onderdeel van een onderhoudsplan deze niet langer kunnen reactiveren.

In de online veelgestelde vragen schrijft Autodeesk de wijziging in het beleid toe aan de technische moeilijkheid om activeringscodes te leveren voor oudere versies van de software, met commentaar:

Quote:
Het merendeel van onze activeringscode-generators is gebaseerd op verouderde technologie, waarvan sommige niet langer worden ondersteund door de leveranciers die ze hebben gebouwd.

Quote:
Het afstemmen van productactivatiepraktijken stelt ons in staat om veel van de niet-ondersteunde generatoren niet meer te ondersteunen, wat het risico vermindert en ervoor zorgt dat we de hulp bieden die u nodig hebt.

Lees Autodesk's aankondiging van de wijzigingen in het productactiveringsproces


BEKEKEN: 310 REACTIES:0 DATUM: 28 JUNI 2019
HKU - Gaijin Sashimi - Erik Vos
Categorie: Student
Geplaatst door: 3ddy
Bero Beyer nieuwe bestuurder Filmfonds
Categorie: Filmfonds
Geplaatst door: 3ddy
Blender 2.8 RC1 - 11 juli
Categorie: Software
Geplaatst door: 3ddy
Vernieuwde 3DHYPE OPEN BETA gelanceerd
Categorie: 3dhype
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy