thumbnail

Autodesk stopt met activeren oude sofware.

Door: Edwin van het Bolscher, 28 juni 2019 Autodesk stopt met het verstrekken van nieuwe activeringscodes voor versies die ouder zijn dan waarop het levenscyclusbeleid betrekking heeft: meestal drie versies terug. De wijziging wordt van kracht op 31 augustus 2019 voor de edities van 2010 en oudere software. Andere edities die niet onder het levenscyclusbeleid vallen, worden in maart 2021 niet meer geactiveerd.
De informatie is gepost in de online documentatie voor AutoCAD, maar is van toepassing op elk product op de lijst van in aanmerking komende eerdere versies van Autodesk, waaronder 3ds Max, Maya, MotionBuilder en Mudbox.
Dit is van toepassing op alle Autodesk-gebruikers, maar zal waarschijnlijk meer van invloed zijn op oude perpetual licenties. Hoewel het ook van toepassing is op gebruikers die een abonnement nemen, is de verandering in versieaandrijving hoogstwaarschijnlijk van invloed op gebruikers met oude perpetual licenties van de Autodesk-software.
Vrienden van 3dhype:

Activering is meestal vereist bij het upgraden van hardware of het besturingssysteem op een werkstation waarop Autodesk-software is geïnstalleerd. Hoewel het nog steeds mogelijk zal zijn om oudere software te gebruiken nadat activering niet langer beschikbaar is, betekent dit in feite dat nadat een computer een upgrade ondergaan heeft de licentie stopt.
Het is ook niet mogelijk om oudere versies te herstellen na een hardwarecrash, ook als u nog de originele installatieprogramma's hebt en de configuratie van de nieuwe machine identiek is aan de oude.
Hoewel Autodesk zegt dat het mogelijk is om een activeringscode op te vragen en deze op te slaan voor toekomstig gebruik, kunnen ze niet garanderen dat eerder gegenereerde codes werken zoals bedoeld.
Dit is van toepassing op de edities van 2010 vanaf augustus, en daarna meer recente edities in 2021.

Wanneer de wijziging voor het eerst wordt doorgevoerd op 31 augustus 2019, heeft dit alleen gevolgen voor de 2010-edities van Autodesk-producten en eerder: dat wil zeggen die minstens 10 jaar oud zijn.
Dat is veel langer dan de meeste mensen redelijkerwijs zouden verwachten om een stuk van de software in productie te hebben, en heeft alleen betrekking op versies die zijn uitgebracht voordat Autodesk in 2016 de eeuwigdurende licenties van zijn producten stopzette.
De belangrijkste wijziging komt in maart 2021, wanneer Autodesk stopt met het activeren van elke editie van zijn software die niet wordt gedekt door het levenscyclusbeleid.

Voor de meeste Autodesk-producten, waaronder Maya, Mudbox en MotionBuilder, betekent dat software dat ouder is dan drie versies terug, hoewel 3ds Max momenteel tot zes versies terug gedekt is.
Tenzij het beleid verandert, zou dat betekenen dat de meeste, zo niet alle gebruikers met perpetual licenties die ze niet hebben geüpgraded als onderdeel van een onderhoudsplan deze niet langer kunnen reactiveren.

In de online veelgestelde vragen schrijft Autodeesk de wijziging in het beleid toe aan de technische moeilijkheid om activeringscodes te leveren voor oudere versies van de software, met commentaar:

Het merendeel van onze activeringscode-generators is gebaseerd op verouderde technologie, waarvan sommige niet langer worden ondersteund door de leveranciers die ze hebben gebouwd.

Het afstemmen van productactivatiepraktijken stelt ons in staat om veel van de niet-ondersteunde generatoren niet meer te ondersteunen, wat het risico vermindert en ervoor zorgt dat we de hulp bieden die u nodig hebt.

Lees Autodesk's aankondiging van de wijzigingen in het productactiveringsproces
1784 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten