• Nieuws

HKU - Gaijin Sashimi - Erik Vos

Categorie: Student
Geplaatst door 3ddy

Utrecht - Dit schooljaar is weer ten einde en studenten van HKU hebben hun afstudeer animatie film klaar. Zo ook Erik Vos, 3D animatie student aan de HKU. Hij studeert af met de animatiefilm "Gaijin Sashimi". Japan is een grote inspiratiebron geweest voor de half-Japanse animatie filmmaker. Hij wijst erop dat cultuur evenals kunst de kijkervaring op het leven kan verrijken. De animatiefilm Gaijin Sashimi is zo’n kijkervaring.

[ log in om de verborgen tekst te lezen ]
Vrienden van 3dhype:

Synopsis:
Een Nederlandse jongen is opzoek naar zijn sashimi snijtechniek. In de leer bij een Japanse sensei vindt hij de vorm uiteindelijk in zijn eigen cultuur. Hierdoor snijd hij de sashimi op geheel nieuwe wijzen. De aniamtie heeft een Japanse anime-stijl, dat uitgebeeld is in een westerse schildertechniek. De kleuren en vormen hebben wel wat weg van de stijl van Vincent van Gogh.

De productie is een unieke mix van schilderingen, 3D animatie, 2D animatie en "live action". In deze animatie zijn verschillende principes toegepast. Verhalend met abstracte en symbolische kleuren. Erik houdt van diversiteit en laat hij zich graag inspireren door media. Het mixen van analoog en digitaal geeft zijn werk meerwaarde, vindt hijzelf.

Door goed naar de kwaliteiten van de verschillende materialen te kijken, deze te combineren en toe te passen ontstaat er naar zijn mening een levendige en authentieke weergave en vertelling. Erik Vos hoopt met deze persoonlijke aanpak andere animatie filmmakers te inspireren.

Erik Vos


BEKEKEN: 511 REACTIES:0 DATUM: 2 JULI 2019
Nederlands Filmfonds Wildcards Deadline
Categorie: Filmfonds
Geplaatst door: 3ddy
Little Vampire op Netflix
Categorie: Animatie
Geplaatst door: 3ddy
Bero Beyer nieuwe bestuurder Filmfonds
Categorie: Filmfonds
Geplaatst door: 3ddy
Autodesk stopt met activeren oude sofware.
Categorie: Software
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy