thumbnail

HKU - Gaijin Sashimi - Erik Vos

Door: Edwin van het Bolscher, 2 juli 2019 Utrecht - Dit schooljaar is weer ten einde en studenten van HKU hebben hun afstudeer animatie film klaar. Zo ook Erik Vos, 3D animatie student aan de HKU. Hij studeert af met de animatiefilm "Gaijin Sashimi". Japan is een grote inspiratiebron geweest voor de half-Japanse animatie filmmaker. Hij wijst erop dat cultuur evenals kunst de kijkervaring op het leven kan verrijken. De animatiefilm Gaijin Sashimi is zo’n kijkervaring.


Wachtwoord tonen


Vrienden van 3dhype:

Synopsis:
Een Nederlandse jongen is opzoek naar zijn sashimi snijtechniek. In de leer bij een Japanse sensei vindt hij de vorm uiteindelijk in zijn eigen cultuur. Hierdoor snijd hij de sashimi op geheel nieuwe wijzen. De aniamtie heeft een Japanse anime-stijl, dat uitgebeeld is in een westerse schildertechniek. De kleuren en vormen hebben wel wat weg van de stijl van Vincent van Gogh.

De productie is een unieke mix van schilderingen, 3D animatie, 2D animatie en "live action". In deze animatie zijn verschillende principes toegepast. Verhalend met abstracte en symbolische kleuren. Erik houdt van diversiteit en laat hij zich graag inspireren door media. Het mixen van analoog en digitaal geeft zijn werk meerwaarde, vindt hijzelf.

Door goed naar de kwaliteiten van de verschillende materialen te kijken, deze te combineren en toe te passen ontstaat er naar zijn mening een levendige en authentieke weergave en vertelling. Erik Vos hoopt met deze persoonlijke aanpak andere animatie filmmakers te inspireren.

Erik Vos
2672 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Postoffice Amsterdam openhuis met ADNIGHT 13 okt

Joel Einhorn WishBubble Lead van nieuwe Disney Film Wish

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

HKU versterkt onderzoek en onderwijs met nieuw Lectoraat

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten