thumbnail

Premiere Pathé Ultrakort 2019

Door: Edwin van het Bolscher, 4 juli 2019 Utrecht - Gisteravond waren de premières Ultrakort 2019 in Pathé Utrecht. 3DHYPE was op uitnodiging van Happy Ship aanwezig. Er waren net als voorgaande jaren 4 zeer korte animaties te bewonderen. Enkele notabelen op de avond waren verrast van de kwaliteit dat getoond werd door Nederlandse Animatoren. Alle 4 de animaties staan in het "voorprogramma" van bioscoopfilms die gedraaid worden in Pathé.
Vrienden van 3dhype:

Dit jaar waren er twee 3D animaties, een 2D animatie en 1 stopmotion.

Blind Date
Blind Date (3D) was een productie van Happy Ship, geregisseerd door Camiel Schouwenaar die het "verhaaltje" ook had bedacht. Een bijzonder koppelende animatie waar het verhaal een glimlach aan de binnenkant veroorzaakte.

Cinema
Cinema (2D) is geproduceerd door Bart Maalderink en werd geregisseerd door Merel Hamers, zelf ook een getalenteerd 2D animatrice. Een animatie waarin een frustratie van de regisseuse even op de voorgrond wordt gezet.


Human Nature
Human Nature (stopmotion) werd geproduceerd door Family Affair Films en de regie was in handen van Sverre Frederiksen. Maakt een punt over hoe we eigenlijk tegenover onze eigen omgeving staan. Maar het mooie is dat je eerst kijkt naar iets waar je eerder je wenkbrauwen bij gaat fronzen.

Rauw
Rauw (3D) is geproduceerd door Storm Postproduction. De regie was in handen van Ben Brand. Een film waarmee iedereen ooit te maken krijgt of al heeft meegemaakt. Hieronder screenshots van Rauw.2393 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Rik Schutte - Spider-man: Into the Spider-Verse

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten