thumbnail

De KLIK+HAFF wordt Kaboom Animatie Festival

Door: Edwin van het Bolscher, 11 juli 2019 In november krijgt Nederland een nieuw animatiefestival - of liever een herstart van twee oude. De eerste editie van Kaboom Animation Festival vindt plaats op 9 en 17 november in Utrecht en Amsterdam. Zoals de steden suggereren, is Kaboom de fusie tussen KLIK Amsterdam Animation Festival en het Holland Animation Film Festival (HAFF), dat in Utrecht plaatsvond.

Hoewel gepresenteerd onder één merk, vormen de twee helften van het festival heel anders. Het evenement in Utrecht (9-13 november) zal zich richten op de animatie voor kinderen. Een screening van de Koreaanse functie The Satellite Girl en Milk Cow is bevestigd, naast verschillende activiteiten: "Bezoekers van jong en oud kunnen oog in oog komen met hun favoriete geanimeerde karakters ... een geanimeerde wereld bouwen in drie dagen of op expeditie gaan met de hele familie om de geluiden van Utrecht op te nemen. Zowel kleine als volwassen ontdekkingsreizigers kunnen zich verdiepen in ons Exploration Station en workshops voor verschillende leeftijdsgroepen. "

Het Amsterdamse evenement (13-17 november) zal daarentegen een volwassenere line-up van korte films en functies bevatten, waaronder Gways Zilbalodis's Away en Denis Do's Funan. Speciale programma's omvatten een retrospectieve van Koreaanse animatie en een presentatie van de komende Amazon-serie Undone, die mede is gemaakt door een groep Nederlandse 3D Artists bij Submarine en geregisseerd door de ervaren Nederlandse animator Hisko Hulsing.

http://www.klik.amsterdam/news
1417 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Animatie cursus van Nanda van Dijk

Nieuwe versie van The Grove

Playgrounds TV: Crypto Art + NFTs - 9 april

Xsens maakt motion capture systeem flink goedkoper

Buck opent kantoor in Amsterdam

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten