thumbnail

Blender krijgt 1.2 miljoen van Epic

Door: Edwin van het Bolscher, 15 juli 2019 15 juli 2019 (Cary, NC) - Epic Games geeft van het $100 miljoen Epic MegaGrants-programma aan Blender Foundation $1,2 miljoen om het succes van Blender verder te helpen en het volledige assortiment aan hulpmiddelen waarmee artiesten 3D-afbeeldingen, -animaties, speciale effecten of games kunnen maken, compleet te maken.
Vrienden van 3dhype:

Het Epic MegaGrants-initiatief is ontworpen om gameontwikkelaars, zakelijke professionals, makers van media en entertainment, studenten, docenten en toolontwikkelaars hun werk te laten doen met de Unreal Engine of door open-source-mogelijkheden voor de 3D grafische gemeenschap te verbeteren.

De Epic MegaGrant zal in de komende drie jaar stapsgewijs worden uitgegeven en zal bijdragen aan het Blender Development Initiative van Blender.

"Epic Games aan boord hebben is een belangrijke mijlpaal voor Blender", zegt oprichter en voorzitter van de Blender Foundation, Ton Roosendaal. "Dankzij de subsidie zullen we een aanzienlijke investering doen in onze projectorganisatie om de instap, coördinatie en beste praktijken voor de kwaliteit van de code te verbeteren. Dientengevolge verwachten we meer medewerkers van de industrie om deel te nemen aan onze projecten. "

"Open tools, bibliotheken en platforms zijn cruciaal voor de toekomst van het ecosysteem van digitale inhoud", zegt Tim Sweeney, oprichter en CEO van Epic Games. "Blender is een blijvende bron binnen de artistieke gemeenschap en we willen ervoor zorgen dat het een vooruitgang wordt voor alle filmmakers."

Ga voor meer informatie over Epic MegaGrants naar https://unrealengine.com/en-US/megagrants.
2311 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Post Panic stopt

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten