• Nieuws

HDR2EXR voor Rico Theta

Categorie: Software
Geplaatst door 3ddy

Amsterdam - HDR2EXR is een plug-in voor RICOH THETA V om VFX te helpen om op professionele wijze eenvoudig de lichtomstandigheden aan te passen. Gewoon door eenmaal op de sluiterknop te drukken, maakt de HDR2EXR-plug-in 11 foto's en voegt deze samen tot één HDR-bestand. Het hoofdgebruik is bedoeld voor het vastleggen van VFX HDR-opnamen.
Vrienden van 3dhype:

HDR2EXR meet ingestelde lichtomstandigheden en baseert bracketing op die specifieke verlichtingssituatie. Er is eerst 1 automatisch belichte foto nodig om de basisbelichtingsinstellingen te bepalen. Op basis van die informatie stelt het de laagste ISO in en begint het vervolgens foto's te maken.
Voor elke bracket worden er 3 foto's gemaakt en worden ze samen gemiddeld om ruis te verminderen. Er zijn 11 brackets nodig met een toename van 2,5 stop. Dit zou voldoende moeten zijn om bijna elke lichtsituatie vast te leggen. Helaas is zeer helder licht (zoals de zon) nog steeds zichtbaar met de laagste sluitertijden en ISO. Dit kan misschien worden opgelost op de nieuwe RICOH THETA Z1 met hogere diafragma-instellingen. Deze versie van de HDR2EXR-plug-in werkt nu ook met de Z1.
Ten slotte voegt HDR2EXR die 11 foto's automatisch samen in één EXR-bestand en klaar is voor gebruik in NUKE, MAYA, enz. Het maken van het EXR-bestand wordt gedaan met behulp van OpenCV HDR-bibliotheken.

Download

De plugin is geschreven door Kasper Oerlemans, Studieleider Amsterdam Visual Effects & Immersive Media aan de Nederlandse Film Academie.


BEKEKEN: 463 REACTIES:0 DATUM: 21 AUGUSTUS 2019
Job Joris en Marieke maken clip Kinderen voor Kinderen
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Uitgelicht: Rudy Massar - The Mandalorian
Categorie: Film
Geplaatst door: 3ddy
Trailer Fractal Time - Julius Horsthuis 360 Film
Categorie: Freelancers
Geplaatst door: 3ddy
PLASTIEK brengt Digital Comic RRR 2 uit
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy