thumbnail

HDR2EXR voor Rico Theta

Door: Edwin van het Bolscher, 21 augustus 2019 Amsterdam - HDR2EXR is een plug-in voor RICOH THETA V om VFX te helpen om op professionele wijze eenvoudig de lichtomstandigheden aan te passen. Gewoon door eenmaal op de sluiterknop te drukken, maakt de HDR2EXR-plug-in 11 foto's en voegt deze samen tot één HDR-bestand. Het hoofdgebruik is bedoeld voor het vastleggen van VFX HDR-opnamen.
Vrienden van 3dhype:

HDR2EXR meet ingestelde lichtomstandigheden en baseert bracketing op die specifieke verlichtingssituatie. Er is eerst 1 automatisch belichte foto nodig om de basisbelichtingsinstellingen te bepalen. Op basis van die informatie stelt het de laagste ISO in en begint het vervolgens foto's te maken.
Voor elke bracket worden er 3 foto's gemaakt en worden ze samen gemiddeld om ruis te verminderen. Er zijn 11 brackets nodig met een toename van 2,5 stop. Dit zou voldoende moeten zijn om bijna elke lichtsituatie vast te leggen. Helaas is zeer helder licht (zoals de zon) nog steeds zichtbaar met de laagste sluitertijden en ISO. Dit kan misschien worden opgelost op de nieuwe RICOH THETA Z1 met hogere diafragma-instellingen. Deze versie van de HDR2EXR-plug-in werkt nu ook met de Z1.
Ten slotte voegt HDR2EXR die 11 foto's automatisch samen in één EXR-bestand en klaar is voor gebruik in NUKE, MAYA, enz. Het maken van het EXR-bestand wordt gedaan met behulp van OpenCV HDR-bibliotheken.

Download

De plugin is geschreven door Kasper Oerlemans, Studieleider Amsterdam Visual Effects & Immersive Media aan de Nederlandse Film Academie.
2054 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Interview met Justin van der Lek - Weta Digital

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten