thumbnail

Cinemeta - Schotpoort Logistics

Door: Edwin van het Bolscher, 7 september 2019 Het transport bedrijf Schotpoort Logistics kwam naar Cinemeta met de wens om een geanimeerde bedrijfsvideo te laten maken. De animatiefilm moest de complexe wereld van hun transport- en warehousingketen helder zou maken. Schotpoort wees naar een animatie uit het portfolio van Cinemeta, dat in de smaak viel bij hen.
De wens was om een animatie te produceren die laat zien dat het bedrijf altijd transparant werkt en een betrouwbare partner voor hun klanten.
Vrienden van 3dhype:

Jord de Wilde (Studio Wildernis) en Joris Vos (Cinemeta) kwamen op het idee om de volledige logistieke keten vorm te geven aan de hand van een knikkerbaan. In plaats van een hele keten vorm te geven met realistische modellen van vrachtwagens, warehouses en een heel wegennetwerk gingen ze het veel simpeler vertellen.

De handelingen in de animatie laten zien wat Schotpoort doet, in plaats van letterlijk de vorm. De voice-over is leidend om het verhaal te begrijpen en de knikkerbaan is de metafoor. Door te laten zien hoe een simpel en tastbaar element, zoals een houten bal, door een verfijnd samenspel van rails, buizen, schepen, slagbomen en meer mechanische elementen beweegt werd het duidelijk dat er veel komt kijken bij een transport. Dit concept sprak de klant ook enorm aan en er werd groen licht gegeven.

De stijl is geïnspireerd op 'kinetic art' Zoals in dit voorbeeld
In tegenstelling tot in deze voorbeeldvideo laten ze de knikkers niet simpelweg door de baan rollen. Jord en Joris hadden de regie over de routes van de knikkers zodat alle vormen en bewegingen perfect gecontroleerd konden worden.

Link naar Cinemeta: https://www.postproductie.cinemeta.nl
Online portfolio van Wildernis op 3DHYPE
Link naar studio wildernis: https://studiowildernis.nl
2953 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten