• Nieuws

Cinemeta - Schotpoort Logistics

Categorie: Animatie
Geplaatst door 3ddy

Het transport bedrijf Schotpoort Logistics kwam naar Cinemeta met de wens om een geanimeerde bedrijfsvideo te laten maken. De animatiefilm moest de complexe wereld van hun transport- en warehousingketen helder zou maken. Schotpoort wees naar een animatie uit het portfolio van Cinemeta, dat in de smaak viel bij hen.
De wens was om een animatie te produceren die laat zien dat het bedrijf altijd transparant werkt en een betrouwbare partner voor hun klanten.
Vrienden van 3dhype:

Jord de Wilde (Studio Wildernis) en Joris Vos (Cinemeta) kwamen op het idee om de volledige logistieke keten vorm te geven aan de hand van een knikkerbaan. In plaats van een hele keten vorm te geven met realistische modellen van vrachtwagens, warehouses en een heel wegennetwerk gingen ze het veel simpeler vertellen.

De handelingen in de animatie laten zien wat Schotpoort doet, in plaats van letterlijk de vorm. De voice-over is leidend om het verhaal te begrijpen en de knikkerbaan is de metafoor. Door te laten zien hoe een simpel en tastbaar element, zoals een houten bal, door een verfijnd samenspel van rails, buizen, schepen, slagbomen en meer mechanische elementen beweegt werd het duidelijk dat er veel komt kijken bij een transport. Dit concept sprak de klant ook enorm aan en er werd groen licht gegeven.

De stijl is geïnspireerd op 'kinetic art' Zoals in dit voorbeeld
In tegenstelling tot in deze voorbeeldvideo laten ze de knikkers niet simpelweg door de baan rollen. Jord en Joris hadden de regie over de routes van de knikkers zodat alle vormen en bewegingen perfect gecontroleerd konden worden.

Link naar Cinemeta: https://www.postproductie.cinemeta.nl
Online portfolio van Wildernis op 3DHYPE
Link naar studio wildernis: https://studiowildernis.nl


BEKEKEN: 291 REACTIES:0 DATUM: 7 SEPTEMBER 2019
Edwin Schaap geïnterviewd door nu.nl
Categorie: Freelancers
Geplaatst door: 3ddy
DAMD Bier & Pizza - 6 september
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Wilbert Plijnaar - Rotterdammer in Hollywood
Categorie: Boek
Geplaatst door: 3ddy
Job Joris en Marieke maken clip Kinderen voor Kinderen
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy