thumbnail

NASA geeft data Maan vrij

Door: Edwin van het Bolscher, 11 oktober 2019 NASA heeft een visuele gegevensset vrijgegeven die het de "CGI Moon Kit" noemt, waarmee ontwerpers authentieke moonscapes in games en andere soorten media kunnen maken. De kit is natuurlijk volledig gratis te downloaden.

De gegevens voor de Moon Kit zijn afkomstig van NASA's Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), die sinds 2009 in een baan om de maan draait. De oorspronkelijke missie was slechts een jaar, maar het gaat nog steeds goed. Tijdens zijn studie van de maan heeft de LRO een 3D-kaart van bijna het hele oppervlak gemaakt - 98,2 procent om precies te zijn. De enige delen van de maan die niet opgenomen zijn, zijn de poolgebieden in diepe schaduw.


De Moon Kit is afkomstig van NASA-ontwerper Ernie Wright, die werkt in de Scientific Visualization Studio in het Goddard Space Flight Center van NASA. Wright creëerde in eerste instantie de Moon Kit als hulpmiddel voor de Scientific Visualization Studio, maar hij ontving zoveel verzoeken om de gegevens dat hij besloot de gegevensset voor alle ontwerpers openbaar te maken.
Vrienden van 3dhype:

U kunt de Moon Kit nu meteen downloaden van de website van Scientific Visualization Studio. Het wordt geleverd als een paar niet-gecomprimeerde TIFF-bestanden. Eén bestand is een composiet van meer dan 100.000 foto's gemaakt door de Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (LROC) van de orbiter. De grootste optie, wat de meeste ontwerpers willen, is bijna 500 megabytes.

Download hier de Maan textures
1508 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Post Panic stopt

Interview met Werner ten Hoeve - Supernatural

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten