thumbnail

Adobe Photoshop 21.0

Door: Edwin van het Bolscher, 5 november 2019 Adobe heeft Photoshop 21.0 uitgebracht, de nieuwste update voor de desktopversie, met een nieuw AI-gestuurd objectselectietool en verbeteringen aan Content-Aware Fill en Image Warping. De update voegt ook een nieuw cloud-documentensysteem toe, bedoeld om het uitwisselen van documenten te stroomlijnen met tools zoals Photoshop voor de iPad, de nieuwe mobiele editie van Photoshop van Adobe.


Alle nieuwe features

De toevoegingen zijn vooruitstrevend maar is het genoeg om onmisbaar te zijn dan de alternatieven? Affinity Photo, Corel Painter of opensource projecten zoals Krita en GIMP hebben redelijk goed de basis staan voor een stuk minder pegels. De basisfunctionaliteit is soms al meer dan voldoende, vooral in 3D producties. Bij 3DHYPE gebruiken we steeds vaker Photopea, een online alternatief voor Adobe Photoshop, en voor een thumbnailtje croppen meer dan voldoende. Zelfs een DDS omzetten is geen hier probleem. Affinity heeft 2 jaar geleden een iPad editie ontwikkeld. Adobe komt daar nu pas mee.

Het abonnement op Adobe Photoshop is € 36,29 ( € 24,19 per maand als je een jaar abonnement neemt) Terwijl concurrerende programma's rond de € 60,- kosten voor een eenmalige aanschaf. Mocht je dus als freelancer geen moeite hebben met een workflow verandering, dan kun je jaarlijks meer dan € 230,- voor iets anders gebruiken.
Als een studio is het bedrag in alle waarschijnlijkheid wel te verwaarlozen. Eveneens als je als Freelancer echt niet zonder Adobe Photoshop kunt, is het ook geen ramp. Al zorgt het abonnement er misschien wel voor dat steeds meer mensen af en toe uitstapjes gaan maken naar andere software.

Adobe
Affinity Photo
Krita
GIMP
Photopea
1728 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten