thumbnail

Corona Renderer 5 voor 3ds Max

Door: Edwin van het Bolscher, 5 november 2019 Voor deze release heeft Chaos Group zich gericht op het optimaliseren van geheugengebruik en rendertijden over de hele linie, met speciale aandacht voor displacement en caustics! Tegenwoordig worden de scènes steeds complexer en gedetailleerder, maar de deadlines geven je nooit extra tijd. Dat is de uitdaging die Corona Renderer 5 tot doel heeft jou te helpen oplossen!De hoogtepunten van deze release zijn:
2.5D-Displacement: De nieuwe 2.5D-Displacement helpt je het meeste uit je geheugen te halen, met aanzienlijke besparingen op geheugengebruik en omzettijd. 2.5D-Displacement is de standaard in alle nieuwe scènes, en als je een bestaande scène opent, kunt je ervoor kiezen om onmiddellijk en automatisch om te schakelen en te profiteren van die geheugenbesparingen!

Caustics: Caustics hebben nu minder geheugen nodig en worden sneller weergegeven. Ze blijven zo eenvoudig als altijd, er zijn geen nieuwe instellingen om je zorgen over te maken - alle verbeteringen zijn afkomstig van verschillende verbeteringen onder de motorkap.

Er zijn ook meer verbeteringen aan Caustics - de nauwkeurigheid is verbeterd, specifieke rendertijdsbesparing is geïntroduceerd voor Caustics met veel lichten, Caustics respecteren nu de include/exclude lijsten in Corona Lights, en SSS-materialen waarvoor caustics ingeschakeld zijn worden nu achter glanzende materialen renderen nu zoals verwacht.

Algehele optimalisaties: Chaos heeft Corona Renderer ook over de hele linie verfijnd, dus elke bestaande scène zou wat besparingen in geheugen, rendertijd of beide moeten laten zien! De Corona Color Correct is bijvoorbeeld geoptimaliseerd, Bloom & Glare is 10% sneller en gebruikt 20% minder geheugen.
    
Corona Materiaalbibliotheekupdates: 10 nieuwe huidmaterialen en 17 nieuwe Basic Hair-materialen zijn toegevoegd, en binnenkort zijn ook meer updates en toevoegingen gepland. Dit gaat hand in hand met verbeteringen in de haarweergave (voor alle typen, native Max, Ornatrix of Hair Farm) die ongeveer 20% besparen op geheugengebruik.    

En natuurlijk veel kleine UI-verbeteringen, workflow tweaks, bugfixes en optimalisaties.

Het beste van alles is dat je de nieuwe functies in Corona Renderer 5 voor 3ds Max zelf kunt uitproberen, omdat Choas de demo-periode met nog eens 14 dagen heeft verlengd voor diegenen van wie de 45 dagen al zijn verstreken.

Lees de volledige details over Corona Renderer 5 voor 3ds Max

Een leuk feitje:
De ontwikkeling van Corona Renderer is begonnen vanaf 2009 als studentenproject van Ondrej Karlík op de Tsjechische Technische Universiteit in Praag. Het is daarna doorontwikkeld tot een full-time commercieel product, nadat Ondrej een bedrijf opzette samen met CG artist Adam Hotový en professor Jaroslav Krivanek, onderzoeker op de Charles Universiteit in Praag. 2 jaar geleden werd het bedrijf opgenomen in Chaos Group (Vray), waardoor het bedrijf verder kon groeien. Corona is nu voor 3ds Max en Cinema 4D ontwikkeld.
2449 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Steeds meer bedrijven tegen AI

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten