thumbnail

Pixar - Soul

Door: Edwin van het Bolscher, 7 november 2019 Volgende zomer zal Joe Gardner zijn briljante, gepassioneerde zelf ontdekken. Bekijk nu de nieuwe trailer voor Disney & Pixar's Soul.

Over Soul:
Geregisseerd door tweevoudige Academy Award®-winnaar Pete Docter, mede geregisseerd door Kemp Powers en geproduceerd door Academy Award®-genomineerde Dana Murray, opent Disney en Pixar's 'Soul' op 19 juni 2020 in de theaters. Volgens Docter, de idee voor het verhaal is 23 jaar in de maak. "Het begon met mijn zoon - hij is nu 23 - maar op het moment dat hij werd geboren, had hij al een persoonlijkheid", zegt Docter. "Waar kwam dat vandaan? Ik dacht dat je persoonlijkheid zich ontwikkelde door je interactie met de wereld. En toch was het vrij duidelijk dat we allemaal zijn geboren met een zeer uniek, specifiek gevoel van wie we zijn. "

"Soul" introduceert Joe Gardner, een schoolband leraar op de middelbare school wiens ware passie het spelen van jazz is. "Ik denk dat Joe het probleem heeft die alle artiesten hebben", zegt Powers. "Hij heeft steeds meer het gevoel dat zijn levenslange droom om een jazzmuzikant te worden niet uitkomt en vraagt zich af: Waarom ben ik hier? Wat moet ik doen? Joe personifieert die vragen."

In de film, net wanneer Joe denkt dat zijn droom mogelijk binnen handbereik is, stuurt een enkele onverwachte stap hem naar een fantastische plek waar hij opnieuw moet nadenken over wat het echt betekent om "soul" alsin ziel te hebben. Dat is waar hij 22 ontmoet en uiteindelijk mee samenwerkt, een ziel die niet denkt dat het leven op aarde het enige is waar het om gaat. Jamie Foxx leent zijn stem aan Joe, terwijl Tina Fey 22 stemt. "De komedie komt vanzelf," zegt Murray. "Maar de subtiele emotie die de waarheid aan de personages onthult, is echt iets speciaals."
4072 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

LADS VFX, een nieuwe VFX studio

Post Panic stopt

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten