thumbnail

Olga van den Brandt krijgt realiseringsbijdrage voor Tram

Door: Edwin van het Bolscher, 14 november 2019 Amsterdam - Voor de elfde editie van Ultrakort zijn zes nieuwe plannen geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van maximaal € 50.000. Ultrakort is de competitie voor korte animatiefilms waarbij filmmakers de mogelijkheid krijgen hun film – met een speelduur van maximaal twee minuten – aan een groot publiek te tonen.

Na het tienjarige jubileum gaat Ultrakort dit jaar door in een nieuw jasje en met nieuwe partners. Het Nederlands Filmfonds en Fonds 21 verwelkomen nieuwe partners bioscoopexploitant Vue en het Nederlands Filmtheater Overleg. Met deze nieuwe partners kan niet alleen het aanbod, maar ook het bereik worden verbreed en vernieuwd. Vue en de Nederlandse Filmtheaters brengen de films vanaf de zomer van 2020 in roulatie, en bieden daarmee een breed platform voor Nederlands animatiefilmtalent.

Tram
Olga van den Brandt gaat een animatie realiseren met 3D karakters, omgevingen zullen 2D en deels 3D opgebouwd worden. Een muzikale tramrit door Amsterdam in de jaren 30 laat zien dat hoewel rijk en arm letterlijk dicht op elkaar leven, hun individuele levens enorm ver van elkaar verwijderd staan.

Regie en scenario: Olga van den Brandt
Art Director: Reinier Peersman
Productie: Stichting il Luster Films
3529 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Hema Sieppie WhooHoo!

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Dutch-Speaking Meetup op BCON23

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten