thumbnail

MPC Vancouver sluit deuren

Door: Edwin van het Bolscher, 12 december 2019 MPC (Moving Picture Company) heeft zijn studio in Vancouver, Canada met onmiddellijke ingang gesloten. Het bedrijf had op een bepaald moment meer dan 800 vfx-werknemers in dienst, hoewel het huidige personeelsbestand veel kleiner was. Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel mensen worden getroffen door de sluiting.

De werknemers van MPC Vancouver werden vanmorgen tijdens een vergadering op de hoogte gebracht van de sluiting. Naar verluidt werd ook een brief gestuurd met als reden voor de sluiting "toenemende druk van de externe markt in Vancouver en aantrekkelijkere kansen op andere locaties".

MPC, eigendom van Technicolor, zal studio's blijven draaien in Montreal, Parijs, Adelaide, LA en Toronto. De verschillende studio's van MPC zijn gezamenlijk verantwoordelijk geweest voor films zoals The Lion King, The Jungle Book, Justice League, Blade Runner 2049, X-Men, Prometheus, Dumbo, Detective Pikachu en Guardians of the Galaxy. Vooral het team van Vancouver speelde een belangrijke rol in het recente herontwerp van het hoofdpersonage in de komende Sonic the Hedgehog van Paramount.

In 2019 is er sprake geweest van aanzienlijke personeelsreducties bij andere vfx-studios in Vancouver, waaronder ILM, Pixomondo en Method, omdat andere steden aantrekkelijkere belastingkredieten zijn gaan aanbieden.

De geluiden van enkele medewerkers op het internet zijn niet mals. Sommigen beweren veel overuren te moeten maken, weken achter elkaar door moeten werken zonder weekend. Weigerende werknemers werden vervangen door anderen die dat wel wilden doen.
2809 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten