thumbnail

Playgrounds SESSION #13 - 26 maart

Door: Edwin van het Bolscher, 27 februari 2020 Eindhoven - Op 26 maart neemt Playgrounds Natlab over voor een nieuwe Playgrounds-sessie. In dit voormalige Philips-lab, tegenwoordig een filmlocatie in Eindhoven, praten over meeslepende verhalen met sprekers van topklasse zoals Daniël Ernst en Nienke Huitenga.
Vrienden van 3dhype:

Daniël Ernst is winnaar van de Gouden Kalf Interactive 2019 voor zijn VR-ervaring Die Fernweh Oper. Het onderzoekt afstanden tussen herinneringen aan het verleden en het heden, afstanden tussen sterren en mensen, maar ook tussen bezoekers en de virtuele wereld. Het project beleefde zijn wereldpremière op het beroemde SXSW-festival in mei 2019 en werd diezelfde maand ook in Cannes vertoond.

Nienke Huitenga is een bekroonde onafhankelijke ontwerper en strateeg. Ze ontwierp mediastrategieën voor transmediale verhalen zoals Human Birdwings en The Modular Body (geregisseerd door Floris Kaayk), die een miljoenenpubliek bereikte. Ze is ook de regisseur van ROZSYPNE, een interactief VR-verhaal op kamergrootte over een oude dame die probeert het dagelijkse leven in de Oost-Oekraïense oorlogszone voort te zetten, met de MH17-crash voor de deur.

Ook aanwezig tijdens deze Playgrounds Session is de in Eindhoven gevestigde studio Enversed, Europa's grootste VR-ervaringscentrum.

Deze sessie wordt geproduceerd in samenwerking met NatLab en EFF / Broet.
Afbeelding door Nienke Huitenga, STUDIO ZZZAP

https://weareplaygrounds.nl/event/playgrounds-session-13/
1876 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten