thumbnail

Kunstenbond stemt tegen verplichte AOV

Door: Edwin van het Bolscher, 6 maart 2020 Amsterdam - Kunstenbond stemt tegen het voorstel verplichte verzekering zzp'ers
Minister Koolmees wil verplichte verzekeringen voor zzp'ers invoeren en laat zich hierover adviseren door werkgevers en sociale partners verenigd in Stichting van de Arbeid. Kunstenbond zat aan tafel om zich met de sociale partners over een voorstel te buigen. Kunstenbond is oneens met het voorstel dat er ligt en stemde dan ook tegen. De betaalbaarheid was het belangrijkste breekpunt van het huidige voorstel.
Vrienden van 3dhype:

Ledenpeiling wees uit: verplichte verzekering veel te duur. Kunstenbondleden stemden in hun peiling in grote getale tegen het huidige voorstel waarin staat dat de premie 8% van het inkomen bedraagt. Dat was ook wel te verwachten gezien het feit dat ze een structureel onderbetaalde groep mensen vertegenwoordigen. In een eerdere poll onder leden bleek al dat 5% van het inkomen een absolute bovengrens voor hen is.

Wie is de Kunstenbond
Kunstenbond is een organisatie die meerdere vakgroepen vertegenwoordigd, waaronder de vakgroep voor animatoren: DAMD. Voor meer informatie ga naar https://www.kunstenbond.nl/vakgroepen/5/damd

Waarom lid worden?
Organisaties als de Kunstenbond kunnen als enige om tafel zitten met besluitmakers. Een polletje op Linkedin of Facebook is leuk om je mening te ventileren, maar hebben geen enkele invloed op de besluitvorming. Wil je invloed en wil je echt meestemmen in deze en andere vraagstukken die de animatiesector aangaat, wordt dan lid van DAMD.
1860 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Brekel PointCloud v3 (Beta)

Tim van Helsdingen met SideFX tutorial

Amazon Web Services - Blender Fund

Blender 2.91 is beschikbaar

FMX 2021 zal online plaatsvinden

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten