thumbnail

Corona en 3D artists

Door: Edwin van het Bolscher, 23 maart 2020 Nederland - Als freelance 3D artist kun je het in sommige gevallen zwaar te verduren hebben tijdens deze crisis. Is het met de opdrachten misschien nu nog prima, dan is een lang ziektebed niet gewenst. Een AOV hebben sommige niet, en een broodfonds zou deze crisis niet eens aankunnen als een groot deel een verzoek indient.

Op afstand werken en in quarantaine werken, voor onze beroepgroep iets waar we misschien niet direct moeite mee hebben. Maar nodig is het nu zeker.
Vrienden van 3dhype:

Financiële steun
Voor freelancers en ondernemers is financiële ondersteuning aangekondigd. Ga naar de website van de Gemeente waar je staat ingeschreven. Daar vind je meer informatie over hoe en of je in aanmerking komt voor deze steun.

BTW uitstel aanvragen
Om tijdelijk meer geld bij de hand te hebben, kun je je BTW afdracht uitstellen. Let wel dat je dat moet aangeven. Het ondernemersportaal van de Belastingdienst is op het moment van schrijven nog niet aangepast.

Een vakbond
Je bent een freelancer om een reden. Je wil zoveel mogelijk zelf in de hand hebben. Toch zijn er dingen die jezelf niet in de hand hebt. Wie gaat het voor je opnemen? De reden dat freelancers nu ook financieel ondersteunt worden, is mede dankzij de inmenging in Den Haag van vakgroepen en vakbonden. Niet omdat er op facebook kritische woorden werden geuit naar Minister Wiebes. Een dag ervoor waren deze vakgroepen en vakbonden namelijk al druk bezig de bestuurders te verwittigen wat er stond te gebeuren met freelancers/samenleving als er geen steun kwam.

Als voorzitter van DAMD, de animatie vakgroep die onder de vakbond Kunstenbond valt, raad ik je aan om toch eens goed na te gaan waarom je geen lid bent van een vakgroep. Voor meer informatie ga naar: https://www.kunstenbond.nl
3543 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Interview met Paul Debevec, een professor met een hart van een kunstenaar.

Interview met Ed Hooks

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten