thumbnail

Kunstenbond doet oproep aan taskforce en minister

Door: Edwin van het Bolscher, 27 maart 2020 Amsterdam - Vanavond rond 17.00 uur kwam de brief van minister Van Engelshoven naar buiten, waarin zij aangeeft hoe zij uitvoering geeft aan de motie van Rob Jetten om de culturele sector financieel te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Na lezing overviel ons een grote teleurstelling. Instellingen 'roept zij op' om freelancers en zzp'ers door te betalen; van enige vorm van pressie is nauwelijks sprake. En door de stringente voorwaarden van de bijstandsregeling TOZO vissen bovendien velen van hen achter het net.
Vrienden van 3dhype:

Want ondanks de bijstandsmaatregel (TOZO) voor zzp'ers zijn er veel werkenden in de culturele sector voor wie de huidige steunmaatregelen niet toegankelijk of ontoereikend zijn. Dat geldt voor mensen die verloond worden en niet aan de wekeneis kunnen voldoen, voor net startende zzp'ers die niet aan het urencriterium voldoen, voor koppels waarbij beide partners zzp'er zijn en maar één TOZO-uitkering kunnen aanvragen, voor diegenen die niet bij de KvK ingeschreven staan en voor 67-plussers.

De Kunstenbond eist daarom samen met de Creatieve Coalitie dat er volgende week een financiële noodvoorziening komt voor deze mensen. Want hun geld raakt letterlijk op. En voor wie wel in aanmerking komt voor de TOZO en het geld nodig heeft, vraag hem dus dit weekend of erna aan. En als je moeilijkheden ondervindt, meld het dan bij het meldpunt Unfair Practice van de Kunstenbond en de Creatieve Coalitie.

Lees hier het hele verslag
van Anne-Marie Harmsen, directeur Kunstenbond
4193 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Post Panic stopt

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten