thumbnail

16 april Playgrounds online

Door: Edwin van het Bolscher, 13 april 2020 Het Nederlandse Playgrounds organiseert ’s werelds grootste online festival op het gebied van animatie, film en games

3 virtuele stages – meer dan 25 internationale top sprekers

Donderdag 16 april – 17.00-01.00 – gratis entree, live streaming via Twitch

Twitch Stream 1
Twitch Stream 2

Op donderdag 16 april lanceert het Nederlandse platform Playgrounds het grootste online festival ter wereld voor concept art en design voor animatie, film en games. Op 3 virtuele stages kan je genieten van artist talks door sprekers van Marvel, Ubisoft, Horizon Zero Dawn, maar ook independent studio’s als het met meerdere BAFTA’s bekroonde Studio AKA zijn live te zien.
Vrienden van 3dhype:

Naast een line-up van artist talks, programmeert Playgrounds een stream met demo’s over concept art in vr, painting, storyboarding, panel discussies over actuele onderwerpen in de industrie en een live schetssessie door Drink and Draw Berlin.

Ook kunnen bezoekers hun portfolio online laten zien aan studio’s als Industrial Light & Magic (Starwars), Ubisoft (Assassin’s Creed) en Axis Studios (Chernobyl, Nextflix’ Love, Deaths and Robots).

Directeur en curator Leon van Rooij: “Door de corona-crisis hebben we een van onze festivals in mei moeten cancellen. Toen dachten we, als dan toch alles anders is…. Laten we dan een echt festival, zoals Playgrounds dat al meer dan 10 jaar doet, online organiseren. We trekken jaarlijks filmprofessionals uit meer dan 25 landen en we weten dat onze events heel belangrijk zijn voor het internationale netwerk. Het is een heftige, rare tijd, waarin ook de animatie-, film- en gamesector getroffen is. We willen onze community een hart onder de riem steken met dit gratis online festival én meteen ook laten zien: Playgrounds is er en blijft er voor de creatieve community ook in deze rare tijden.”

De volledige line up bestaat uit meer dan 25 artiesten uit de hele wereld, onder andere: Cécile Carre (ES), Jama Jurabaev (UK), Loish (NL), Pablo Carpio (VS), Even Mehl Amundsen 👎, Salon Alpin (PT/AT), Studio AKA (UK), Wouter Tulp (NL), Beatrice Blue (F), Wardenlight Studio (F), Firestarter Magazine (D), Drink and Draw Berlin (D), Marta Nael (ES), Pedro Conti (BR), Jana Schirmer (D/VS), Pauline Voß (D), Cristian Chihaia (RO), Nikolai Lockertsen 👎, Ka-Ching (NL), Axis Studios (UK), Riot Games (VS), Ubisoft (VS), Bo Zonneveld (NL/B), Industrial Light & Magic (UK).

De volledige line up en Twitch streams zijn hier te vinden.

Playgrounds is pionier en aanjager voor de (inter)nationale beeld-industrie. Playgrounds richt zich nadrukkelijk op het maakproces, het experiment, de missers, successen, en de vragen achter het beeld. Daardoor lopen wij voor op de ontwikkelingen, staan vernieuwende makers als eerste op ons podium en weten wij belanghebbenden uit de (inter)nationale keten van de hedendaagse beeldcultuur direct aan ons en aan elkaar te binden: de maker, het talent, het onderwijs en de industrie.

Meer info
4585 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Post Panic stopt

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten