thumbnail

Playgrounds Main Title door The Panics

Door: Edwin van het Bolscher, 16 april 2020 Met 962 pagina's, 3848 afgesneden randen, 22 deelnemers, 8 inktpatronen en 3 papercuts, leunde dit project op een mix van concept, ambacht en technologie: "De toon zetten voor het eerste online festival van Playgrounds."
Vrienden van 3dhype:

Geboren in Oudewater in 1988, verhuisde hij naar Utrecht om in 2006 Media Design te studeren aan de Hogeschool van de Kunsten. Na zijn afstuderen trad Van den IJssel in dienst bij The Panics als motiondesigner. Hij bewees al snel dat hij kon regisseren en regisseerde daarna de afgelopen acht jaar commercials. Zijn stijl wordt gekenmerkt door een nauwgezette aandacht voor detail, waardoor een rijke, gestructureerde ontwerptaal ontstaat die al zijn werk op een samenhangende manier met elkaar verbindt, of het nu gaat om live-action, mixedmedia of motion graphics. De verbindende factor voor al zijn werk is echter een sterke conceptgedreven aanpak. Van den IJssel heeft enorme interesse in de kruising van huidige en toekomstige technologieën, van samenleving en functies van geheugen en verhaal.

Erwin van den IJssel: “Toen Playgrounds contact opnam om te zien of we openingstitels wilden maken voor hun festival, dat dit jaar online zal worden gehouden, hebben we meteen de kans gegrepen. Omdat we allemaal thuis werken en de hele dag communiceren via Zoom, Slack, Skype en soortgelijke platforms, wilde ik iets creëren dat dit proces benadrukt in plaats van het te verbergen. Een ode aan samen thuiswerken. Het eindresultaat is iets waarvan ik hoop dat het een beetje licht geeft in deze verwarrende tijden waarin we ons bevinden, maar het bleek ook heel leuk te zijn voor ons allemaal bij de Panics om aan te werken! "

Het Nederlandse Playgrounds organiseert ’s werelds grootste online festival op het gebied van animatie, film en games

3 virtuele stages – meer dan 25 internationale top sprekers

Donderdag 16 april – 17.00-01.00 – gratis entree, live streaming via Twitch

Twitch Stream 1
Twitch Stream 2

Over Playgrounds
Playgrounds is een platform dat het creatieve imago toont en viert. We stimuleren nieuwe ontwikkelingen, signaleren innovatieve bewegingen, inspireren een internationale creatieve industrie en brengen je in contact met de beste en slimste artiesten en animators, bijzondere filmmakers, game-, sound- en graphic designers. We verbinden kunstenaars, industrie, onderwijs en publiek en zorgen voor een stabiel fundament om nieuwe en relevante ontwikkelingen op het gebied van animatie, visuele effecten, digitale kunst, film en games te stimuleren.

Over The Panics
THE PANICS is een door een regisseur aangestuurd commercieel filmproductiebedrijf. We laten onze passie voor creativiteit en vakmanschap de kwaliteit van ons werk sturen; altijd streven naar excellentie en een originele stem. Met 21 jaar ervaring drijven onze professionaliteit, vertrouwen en gevestigde samenwerkingen concepten verder, zowel creatief als technisch. We dagen onszelf voortdurend uit om te bewijzen dat dappere creativiteit altijd een plaats zal hebben in deze branche.

5936 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Interview met Justin van der Lek - Weta Digital

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten