thumbnail

15 mei Playgrounds Blend (gratis) online

Door: Edwin van het Bolscher, 11 mei 2020 Na een zeer succesvolle eerste online editie van Playgrounds The Art Department met meer dan 30.000 unieke kijkers, zal ook het festival Playgrounds Blend online plaatsvinden. Op vrijdag 15 mei kan je op 2 virtuele stages genieten van een catwalk aan makers die de grenzen van hun discipline opzoeken en nieuw en innovatief beeld maken. Makers die in de voorhoede van de beeldcultuur opereren, zoals Universal Everything (UK). Itsnicethat over dit collectief van makers: "Pinning down what it is that the studio does is hard: it’s part research and development facility, part commercial design powerhouse, part innovative technology practice and somehow all of these things at once.”
Vrienden van 3dhype:

Vrijdag 15 mei – 17.00-24.00 – gratis entree, live streaming via Twitch

Andere highlights in de programmering zijn het Spaanse Serial Cut en designer en animator Lucas Zanotto. Serial Cut staat al meer dan 20 jaar aan de top van de creatieve industrie met klanten als Adobe, Playstation, IKEA en Ray-ban. Met specialisten in alle disciplines van fotografie tot grafisch vormgevers, CG tot VR, combineren zij deze disciplines in fantastische beeldconcepten. Als je denkt aan een speeltuin van beeld dan denk je aan Lucas Zanotto (I). Van drones die cakes maken tot speelgoed voor kinderen, winnaar van een Apple Design Award en een Golden Lion Cannes.

Naast een line-up van artist talks, programmeert Playgrounds paneldiscussies over actuele topics in de creatieve industrie en demo’s en kunnen bezoekers de virtuele Playgrounds hang out bezoeken.

Ook kunnen makers hun portfolio online laten zien aan studio’s en makers BUCK, Submarine, The Panics, Merijn Hos en MediaMonks. BUCK en Submarine zijn op zoek naar makers voor hun nieuwe producties en grijpen deze portfolio review sessions aan om te recruiten voor deze jobs.

Directeur en curator Leon van Rooij: “Door de corona-crisis hebben ons festival Blend in mei moeten cancelen. We zijn toen meteen geswitched naar een online festival, omdat we iets terug wilden doen voor alle kunstenaars en filmmakers die ook getroffen worden door deze crisis. Na het succes van het eerste festival presenteren we morgen het tweede festival Blend, ook helemaal online. Met top notch sprekers, maar ook freestyle rap en fantastische hosts waaronder Justin Lockey van Editors. Een hart onder de riem van de creatieve industrie. En de perfecte start van je weekend.”

De volledige line up bestaat uit meer dan 20 artiesten uit de hele wereld, onder andere:

Universal Everything (UK), Serial Cut (ES), Jon Burgerman (VS), Lucas Zanotto (I), Nick Liefhebber (NL), The Panics (NL), Beatrice Blue (F), Harry Mack (VS), Ambassadors (NL), Rogier van der Zwaag (NL), Golden Wolf (UK), Maxx Burman (VS), Stéphane Bourez (UK), Max Ulichney (VS).

De volledige line up en Twitch streams zijn hier te vinden.

Playgrounds is pionier en aanjager voor de (inter)nationale beeldindustrie. Playgrounds richt zich nadrukkelijk op het maakproces, het experiment, de missers, successen, en de vragen achter het beeld. Daardoor lopen wij voor op de ontwikkelingen, staan vernieuwende makers als eerste op ons podium en weten wij belanghebbenden uit de (inter)nationale keten van de hedendaagse beeldcultuur direct aan ons en aan elkaar te binden: de maker, het talent, het onderwijs en de industrie.
4798 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten