thumbnail

Alientrick gaat voor een doorstart

Door: Edwin van het Bolscher, 24 juni 2020 Hengelo - De coronacrisis zorgt bij AlienTrick, na een reorganisatie in juli 2019, voor te weinig ruimte om gezond te kunnen herstellen. De directie heeft per direct faillissement aangevraagd voor AlienTrick media creators B.V. om zo het deel te redden wat gezond is en hiermee een doorstart te maken. Na 23 jaar moet de directie een (nood)zakelijke beslissing nemen met een emotionele last.
Vrienden van 3dhype:

Reorganisatie voor Corona
In juni 2019 was AlienTrick al genoodzaakt om een reorganisatie aan te kondigen bij het wegvallen van een aantal grote software opdrachtgevers eind 2018. AlienTrick moest hierdoor met name snijden in haar software afdeling. Het laatste kwartaal van 2019 laat zien dat dit de goede keuze was; goede cijfers, een gezond team en een mooie opdrachtportefeuille. "We zaten weer in een gezonde stijgende lijn, boven prognose", aldus eigenaar Arne van Tintelen. De start van 2020 zag er veelbelovend uit, tot 13 maart van dit jaar! Dat het nieuws van Covid-19 roet in de ingezette plannen zou gooien was duidelijk. Er was zeker nog hoop. Met alle maatregelen die beschikbaar werden gesteld kon AlienTrick een heel eind komen in deze periode. Maar in de afgelopen weken werd met name door de cijfers wel duidelijk dat het niet lang houdbaar was en werd het steeds duidelijker dat er wederom een strategische keuze moest worden gemaakt. Nú een faillissement om een gezonde doorstart te kunnen maken!

Doorstart
De directie zal met de curator mr. A.C. Blankestijn gaan onderhandelen om te komen tot een doorstart. De directie gaat daar vol op inzetten. Om een duurzame doorstart te kunnen maken zal de directie wederom een financiële investering moeten doen, kosten omlaag brengen en de ingezette plannen moeten aanscherpen. "We hebben trouwe opdrachtgevers, van klein tot groot, sommigen al meer dan 10 jaar. Dit geeft vertrouwen in onze inzet voor een doorstart. Daarnaast ben ik nog niet klaar. Ik heb nog genoeg energie om samen met mijn team AlienTrick te helpen aan een mooie toekomst", aldus eigenaar Raymond van Cleef.

AlienTrick
AlienTrick is een strategisch ontwerpbureau. Een unieke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. Met vestigingen in Hengelo en Amsterdam. Met klanten in Twente, heel Nederland en internationaal.
7466 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten